Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag. 1. desember

4.045 nye koronasmittede registrert siste døgn – dobling fra forrige uke

Det siste døgnet er det registrert 4.045 koronasmittede personer i Norge. Det er 2.525 flere enn samme dag i forrige uke.

I Oslo ble det registrert 762 nye smittede, som er 157 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3.003 koronasmittede per dag i Norge. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.997.

Tirsdag var 246 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før. 69 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 32 på respirator.

Færre døde i novembertrafikken

Fire personer mistet livet på norske veier i november i år, tre færre enn i samme måned i fjor.

Totalt har 80 personer omkommet i trafikken hittil i år, tre færre enn til samme tid i fjor, viser tall fra Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

Amerikansk helsepanel stiller seg bak bruk av koronapille

Et panel av helseeksperter utnevnt av den amerikanske regjeringen har vedtatt å stille seg bak bruk av Mercks koronapille. Støtteerklæringen gjelder for høyrisikopasienter som har fått sine første symptomer på koronasykdom mindre enn fem dager før eventuell medisinering, melder panelet.

13 av paneldeltakerne stemte for godkjenning, mens ti stemte mot. Den smale marginen reflekterer bekymringene rundt effekten av pillen, og frykt for potensielle bivirkninger. Pillen, som markedsføres under navnet Lagevrio, inneholder virkestoffet molnupiravir. Den må vurderes av den amerikanske smittevernetaten CDC før den eventuelt kan tas i bruk.

CNN suspenderer Chris Cuomo for å ha hjulpet guvernørbroren

TV-ankeret Chris Cuomo suspenderes fra CNN. Årsaken er rollen han spilte i å forsvare broren Andrew Cuomo mot anklager om seksuell trakassering. CNN sier i en uttalelse at dokumenter som ble offentliggjort av New Yorks justisminister mandag, viser at han var mer involvert i håndteringen av skandalen rundt broren Andrew Cuomo, som da var guvernør i delstaten, enn kanalen først kjente til.

– Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid i påvente av ytterligere evaluering, heter det i en uttalelse. Andrew Cuomo, som da hadde sittet som guvernør i ti år, gikk i august av på grunn av anklagene mot ham.

Deilas New York til MLS-semifinale etter straffer

Ronny Deilas New York City FC er klare for semifinalen i MLS-sluttspillet etter seier i straffesparkkonkurranse mot New England Revolution. Kampen endte 2–2 etter ekstraomganger. New York City satte sine fire første straffer i mål, mens New England Revolution satte tre av fire.

Den avgjørende straffen falt dermed til New York og midtstopper Alexander Callens. Peruaneren satte ballen i mål, og de lyseblå kunne slippe jubelen løs. De møter Philadelphia Union og norske Jakob Glesnes i semifinale 5. desember. Vinneren av den kampen møter enten Portland Timbers eller Real Salt Lake i finale.

(©NTB)