Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. november

1.721 nye koronasmittede registrert siste døgn – 467 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 1.721 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 251 flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo ble det registrert 467 nye smittede, som er 118 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.572 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2.055, så smittetrenden er fortsatt stigende.

Omikronfrykt gir fortsatt børsnedgang

Børsene i Asia faller igjen mandag som følge av usikkerheten den nye koronavarianten omikron har skapt. Nyheten om den nye virusvarianten resulterte fredag i kraftig børsfall verden over.

Oljeprisen hentet seg derimot noe inn etter å falt kraftig før helgen, der nordsjøolje stupte 11,5 prosent. Mandag steg prisen med 4,6 prosent, og nordsjøolje ble omsatt for 76 dollar fatet.

Koronapress på helsevesenet bekymrer flere

Nordmenns tillit til at de får god behandling av helsevesenet om de blir koronasmittet faller, viser en meningsmåling.

I uken som gikk sa sju av ti nordmenn, 71 prosent, at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. 15 prosent har ikke tillit til dette, viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

Tilliten er nå 6 prosentpoeng under gjennomsnittet for pandemien.

Fiji sender soldater til kriserammede Salomonøyene

Fiji sender 50 soldater til Salomonøyene for å sørge for ro og orden etter de voldsomme og voldelige opptøyene i den lille øynasjonen i Stillehavet.

Australia og Papua New Guinea har fra før sendt 150 soldater til Salomonøyene, og soldatene fra Fiji skal bidra i den fredsbevarende styrken ledet av Australia.

Mann skutt og drept sør for Stockholm

En 45 år gammel mann ble søndag kveld skutt og drept i et boligområde i Huddinge sør for Stockholm.

Skyteepisoden skjedde i 22.30-tiden i et boligområde sentralt i Huddinge. Store politistyrker rykket ut til åstedet, og det ble søkt etter en eller flere gjerningspersoner med blant annet helikopter. Ingen er så langt pågrepet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken