1.338 nye koronasmittede registrert siste døgn - 239 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 1.338 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 32 flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo er det registrert 239 nye smittede, som er seks færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.010 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.644, så trenden er stigende.

Utenlandske sjåfører dropper Norge – NHO vil ha høyere lønn

Kraftig lønnsvekst i Øst-Europa får mange sjåfører til å droppe jobb i Norge. Det bidrar til sjåførmangel. Nå vil NHO ha lønnen opp.

– Lønningene må opp for å rekruttere flere til sjåføryrket, sier administrerende direktør Are Kjensli i NHO-foreningen NHO Logistikk og Transport (NHO LT) til Aftenposten.

Sjåfører av trailere og lastebiler i Norge har en snittlønn på 470.000 kroner i året.

Zuccarello-scoring da Minnesota Wild tapte for Florida Panthers

Mats Zuccarello og Minnesota Wild tapte 5–4 i oppgjøret mot Florida Panthers natt til søndag norsk tid, men Zuccarello sto bak ett mål og en assist i kampen.

Zuccarello sørget for kampens siste mål ni sekunder før kampslutt da han reduserte til 5–4. Han fikk nesten 21 minutter på isen i kampen som ble spilt på Panthers hjemmebane i Fort Lauderdale, Florida.

Kina reduserer diplomatiske bånd til Litauen

Kina nedgraderer de diplomatiske båndene til Litauen til chargé d'affaires-nivå, opplyste myndighetene i Beijing i natt.

Begrunnelsen er at Litauen har gitt Taiwan tillatelse til å bruke navnet «Taiwan» på øyas nye representasjonskontor i Litauen. Kontoret åpnet torsdag. Andre steder i verden der taiwanske myndigheter har representasjonskontor, går de under navnet «kinesisk Taipei».

600 migranter funnet i vogntog

Rundt 600 migranter fra tolv land er reddet ut i live etter å ha blitt funnet i to vogntog i delstaten Veracruz i Mexico. 455 menn og 145 kvinner var stuet sammen i to vogntog, og det var barn, mindreårige, gravide og syke mennesker blant dem, opplyser myndighetene.

Mexico fungerer som korridor for mennesker som reiser fra land lenger sør i Latin-Amerika og som vil til USA. Strømmen av papirløse migranter på vei nordover har skutt i været etter at Joe Biden ble innsatt som president i USA.

Nye korona-opptøyer i Nederland

For dag på rad endte demonstrasjoner mot nedstengingen i Nederland i opptøyer i går kveld. Kvelden endte med opptøyer i blant annet Haag, der demosntranter kastet steiner og fyrverkeri mot politiet, samt satte fyr på sykler, melder kringkasteren NOS.

Opprørspoliti tok i bruk en vannkanon for å slukke en brann i et veikryss, og politi patruljerte med hest og på sykler. Flere demonstranter ble pågrepet.

(©NTB)