Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Ingen pågrepet for skyting i Oslo

En mann som ble skutt på Stovner i Oslo i går kveld, er bevisst, meldte politiet i natt. De håper å få avhørt ham så fort som mulig. Mannen er det siste av en rekke skyteofre den siste tiden.

I natt har politiet gjort undersøkelser på åstedet, men ingen er så langt pågrepet.

893 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 893 koronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 644 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 408, så trenden er stigende.

Australia setter mål om nullutslipp innen 2050

Australia vil kutte CO2-utslippene til netto null innen 2050, sier statsminister Scott Morrison. Han setter imidlertid ikke nye mål for 2030.

– Australiere ønsker en 2050-plan for netto nullutslipp som gjør det rette med tanke på klimaendringene og sikrer framtida deres i en verden som endrer seg, sa Morrison. Australia er blant landene med størst CO2-utslipp per innbygger og en av verdens største eksportører av kull og gass.

Japans prinsesse Mako giftet seg med en menigmann

Japans prinsesse Mako har giftet seg med forloveden Kei Komuro. Han er ikke kongelig, og dermed mister Mako den kongelige statusen. De to møttes på universitetet og har vært forlovet siden 2017.

Mako, som er niese av keiser Naruhito og datter av kronprins Fumihito, må automatisk si fra seg sin kongelige status når hun gifter seg med en menigmann. Tradisjonen er kontroversiell, ettersom den ikke gjelder for mannlige medlemmer av familien.

Demonstrasjoner utover natta i Sudan

Folk i Sudan demonstrerte til langt på natt i hovedstaden Khartoum etter mandagens militærkupp. Minst tre personer er drept etter at soldater åpnet ild. I tillegg til de drepte skal rundt 80 være såret.

Etter at kuppmakerne hadde avsatt statsminister Abdalla Hamdok og fengslet ham og hans ministre tidligere på mandagen, strømmet tusenvis av mennesker ut i gatene i Khartoum for å protestere.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken