Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 16. oktober.

Tre kinesiske romfarere framme på romstasjon

Tre kinesiske astronauter gjennomførte lørdag en vellykket oppskytning til den kinesiske romstasjonen Tiangong. Raketten Shenzhou-13 med de tre romfarerne – to menn og en kvinne, ble skutt opp fra et oppskytingsfelt i Gobiørkenen natt til lørdag lokal tid, og rundt seks og en halv time senere koblet romfartøyet seg til romstasjonen. De tre er den andre gruppa med romfarere som sendes opp til romstasjonen som Kina er i ferd med å bygge, og som skal være ferdig om tre måneder.

Britisk politi betegner politikerdrap som terrorisme

Drapet på det britiske parlamentsmedlemmet David Amess var en terrorhandling, fastslår britisk politi. Politiets antiterrorenhet leder nå etterforskningen.

– Den foreløpige etterforskningen har avdekket et potensielt motiv knyttet til islamistisk ekstremisme, sier Metropolitan Police i en pressemelding natt til lørdag. En 25 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet, og det er tatt beslag i en kniv.

Mann knivstukket i Rygge

En mann ble fredag kveld knivstukket i Rygge i Moss kommune i Viken. Politiet pågrep natt til lørdag den de mistenker er gjerningsmannen.

Tilstanden til fornærmede skal være alvorlig og mannen er påført flere knivstikk. Han er fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse.

Knivstikkingen fant sted inne på et hotell i Halmstad i Rygge, og det er en relasjon mellom den skadde og den antatte gjerningspersonen.

En person ikke gjort rede for etter brann i Rendalen

Seks personer er evakuert etter brann i en enebolig i Åkre i Rendalen i Innlandet. Brannen er slukket, men en person som er boatt i eneboligen er ikke gjort rede for.

– Vi vet ikke om personen er bortreist eller hjemme, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt.

Politiet har ikke kommet i kontakt med personen og gjennomfører søk i nærområdet.

423 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 423 koronasmittede i Norge. Det er 44 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 393 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 448, så trenden er synkende.

(©NTB)