Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 17. september.

982 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.012 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.426, så trenden er synkende.

I Oslo ble det registrert 291 nye koronasmittede siste døgn. Det er 179 færre enn samme dag forrige uke, og 20 færre enn onsdag.

Obama ber canadierne stemme på Trudeau

USAs tidligere president Barack Obama anbefaler canadierne å stemme på statsminister Justin Trudeau i mandagens valg. Det er sjeldent at amerikanske presidenter slutter opp om kandidater i nabolandet i nord, men Obama gjorde det samme i 2019.

Obama tvitret torsdag at han var stolt over å ha samarbeidet med Trudeau, og beskrev ham som en effektiv leder med sterke, demokratiske verdier. Liberale Trudeau er i en tøff kamp mot sin konservative rival Erin O'Toole før parlamentsvalget, som han selv utlyste i håp om å få danne flertallsregjering.

Sanksjoner mot kuppmakerne i Guinea

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år. Ecowas fryser midler tilhørende juntaen og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud.

Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5. september og pågrep president Alpha Conde, noe som utløste internasjonal fordømmelse. Både Den afrikanske union (AU) og Ecowas har suspendert landet.

Kjempetrær pakkes inn i folie for å redde dem fra skogbrann i California

Verdens største trær ble pakket inn i brannsikre tepper, i et forsøk på å beskytte dem fra store skogbranner som raser gjennom USAs tørkerammede vestkyst.

En treklynge med urgamle kjempegraner, blant dem det 83 meter høye General Sherman Tree, som er verdens største, ble pakket torsdag pakket inn i aluminium for å beskytte mot flammene. Brannmannskapene jobber på spreng for å skjerme trærne, som er flere tusen år gamle.

Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir. De fleste av migrantene kommer fra Haiti, og har trengt seg sammen under en bro, skriver New York Times.

Migrantstrømmen over elva Rio Grande har overveldet de amerikanske myndighetene og ført til betydelige forsinkelser i behandlingen av ankomstene, selv om det jobbes på spreng. Det var bare noen hundre migranter i leiren tidligere i uka, og antallet har økt i voldsom fart.

Kommentarer til denne saken