Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 16. september.

969 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 969 koronasmittede i Norge, 577 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo er tallet 311.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.104 koronasmittede per dag i Norge. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.415, så trenden er synkende. Onsdag var 106 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én flere enn dagen før.

Romturister skutt opp

Fire sivile romturister ble skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX klokken 2 i natt. Tre timer senere var Dragon-romkapselen ankommet sin bane på rekordhøye 585 kilometer over jordas overflate, mens Falcon-raketten vendte tilbake til jorda.

De fire skal gå i bane rundt jorda i tre dager. Banen er høyere enn Den internasjonale romstasjonen (ISS); og det er første gang at en slik ferd gjennomføres uten profesjonelle astronauter om bord.

Kollisjon mellom MC og vogntog på E39 ved Flekkefjord

Det har vært en møteulykke mellom en motorsykkel og et vogntog på E39 vest for Sira i Flekkefjord. Skadeomfanget er ukjent. Politiet meldte om ulykken klokka 5.07 torsdag.

– Det er en møteulykke mellom en MC og trailer. Det er i en tunnel i vestgående retning, og foreløpig er det full stans i trafikken, sier operasjonsleder Tone Lise Erikstad i Agder politidistrikt til NTB. Motorsyklisten blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet. Det er snakk om en mann.

Australia bygger atomutbåter

Australia skal bygge tolv atomdrevne ubåter i et nytt forsvarspartnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere i natt.

Partnerskapet får navnet Aukus og åpner for at de tre landene kan dele teknologi som dekker blant annet nettsikkerhet, kunstig intelligens, undervannssystemer og langtrekkende angrepsevner.

IS-leder i Sahel er drept

Lederen for IS i Mali, Niger og Burkina Faso i Sahel-regionen, Adnan Abu Walid al-Sahrawi, er drept av franske styrker. Det opplyste Frankrikes president Emmanuel Macron i natt.

Sahrawi var leder for Den islamske staten i Stor-Sahara (ISGS). Hans gruppe hadde angrepet amerikanske soldater i 2017. I august i fjor beordret Sahrawi personlig drap. på seks franske hjelpearbeidere og deres nigerianske sjåfør.

Bilbrann spredte seg til garasjerekke i Trondheim

En bilbrann i Eli Sjursdottersvei i Trondheim spredte seg i natt til flere garasjerekker. Minst tre biler har fått betydelige skader, og fire leiligheter ble evakuert.

– Vi fikk melding kvart på fire om at det er full fyr i en bil. Det er en garasjerekke som brenner også, sa operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt til NTB. Innledende var det spredningsfare. Brannen spredte seg til minst fire garasjer før politiet meldte at det var kontroll på stedet klokka 4.27.

Kommentarer til denne saken