Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Britney Spears har forlovet seg

Britney Spears og kjæresten Sam Asghari er forlovet, opplyste Spears på Instagram i natt norsk tid. I en video viser 39-åringen fram en stor diamantring.

Paret har vært sammen i fem år. Hun møtte den tolv år yngre iranskfødte modellen og personlige treneren i 2016 i forbindelse med opptak til sin musikkvideo «Slumber Party».

Medvedev snøt Djokovic for historisk tittel

Novak Djokovic kunne ha blitt historisk med å vinne alle Grand Slam-turneringene samme sesong, men i US Open-finalen vant russiske Daniil Medvedev tre strake sett.

Dette var Medvedevs første Grand Slam-tittel. Settsifrene i finalen i natt norsk tid ble 6-4, 6-4, 6-4 til den russiske verdenstoeren.

653 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 653 koronasmittede i Norge. Det er 412 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.268 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.460, så trenden er synkende.

195 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 195 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, ifølge kommunens oversikt. Det er 161 færre enn samme dag forrige uke og 99 færre enn lørdag.

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 434 smittede per dag. Smittetallene er høyest i Grorud bydel.

Nordkoreansk rakettest

Nord-Korea har prøveskutt langdistanseraketter i helgen, opplyste landets statlige nyhetsbyrå KCNA i natt norsk tid.

U.S. Indo-Pacific Command, den amerikanske hovedkommandoen som omfatter stillehavsområdet, kaller helgens tester en fare overfor naboland og verdenssamfunnet. Pyongyang er underlagt en rekke internasjonale sanksjoner knyttet til landets atomvåpen- og rakettprogram.

Over 200 miljøaktivister drept

Minst 227 miljøaktivister ble drept verden rundt i fjor, 15 flere enn året før, ifølge en rapport som organisasjonen Global Witness publiserte i natt.

De fleste drapene er begått i forbindelse med skogbruk, fulgt av byggeprosjekter knyttet til vann og demninger, samt jordbruk. Bedrifter, bønder, statlige aktører, kriminelle gjenger, paramilitære grupper og opprørere antas å ha stått bak mesteparten av dem, ifølge rapporten.

Amnesty: Stadig flere barn drepes i Niger

Stadig flere barn blir ofre for dødelige angrep, vold og tvangsrekruttering utført av væpnede grupper i Niger. Det fremkommer av en rapport som Amnesty International la fram i natt.

Over 60 barn er blitt drept av væpnede grupper i regionen Tillaberi nordvest i landet siden nyttår. I tillegg har Amnesty registrert 544 døde barn knyttet til konflikter i landet som helhet i årets sju første måneder.

Kommentarer til denne saken