Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 10. september.

1.629 nye koronasmittede registrert siste døgn – 465 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 1.629 koronasmittede i Norge. Det er 79 flere enn samme dag i forrige uke. I Oslo ble det registrert 465 nye smittede torsdag. Det er 33 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.426 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.404, så smittetrenden nasjonalt er fortsatt stigende.

Biden innfører vaksinekrav som omfatter 100 millioner amerikanere

USAs president Joe Biden innfører nye vaksineregler som innebærer at rundt 100 millioner amerikanere får krav om å vaksinere seg.

De nye kravene er de mest omfattende grepene Biden har gjennomført for å få kontroll på pandemien siden han tok over som president i januar, og de vil påvirke nær sagt alle sider av det amerikanske samfunnet.

– Dette handler ikke om frihet eller personlig valg, det handler om å beskytte deg selv og de rundt deg, sa Biden.

Sp, Ap og SV lover å gjenåpne nedlagte domstoler

Med en rødgrønn trio i regjering går det mot reversering av domstolsreformen, lover Jenny Klinge i Senterpartiet.

Klinge sier til Klassekampen at om de kommer i regjering, vil de sette en strek over domstolsreformen som ble vedtatt før jul i fjor. Reformen trådte i kraft 1. mai i år. Antall tingretter ble redusert fra 60 til 23, og antallet jordskifteretter fra 34 til 19.

– Vi skal gjenåpne alle domstolene. Sp er helt tydelig på det. Absolutt alle, sier hun.

Bergen kan måtte kaste tusenvis av Moderna-doser

Skepsis til Moderna-vaksinen kan gjøre at Bergen kommune må kaste tusener av vaksinedoser.

– Det er et stort problem, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug til Bergens Tidende.

– Vi prøver å argumentere saklig og nøkternt med at Moderna er en minst like god vaksine som Pfizer, men det er en del som har bestemt seg på forhånd, sier Haug.

Telefonsamtale mellom Biden og Xi

President Joe Biden og Kinas Xi Jinping snakket torsdag sammen for første gang på sju måneder. Bakteppet er en voksende frustrasjon på amerikansk side om framgangen i samtalene mellom landene.

Ifølge nyhetsbyrået AP har samtalene på rådgivernivå mellom USA og Kina stort sett vært ufruktbare i starten av Bidens presidentskap. Biden la i samtalen vekt på å sikre at konkurransen mellom landene ikke fører til en «utilsiktet konflikt» i framtiden, sier Det hvite hus i en uttalelse.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken