Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Universitetet i Oslo stiger på internasjonal rangering

Mens Oxford-universitet topper for sjette år på rad, hever Universitetet i Oslo (UiO) seg åtte plasser til nummer 119 på en rangering som ble gjort kjent i natt.

Ifølge Khrono debuterer Universitet i Stavanger (UiS) med en plassering i intervallet 401-500, samme sted som vi finner Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Det er Times Higher Education (THE) som står bak denne rangeringen, som regnes som den mest høythengende i sitt slag.

Uværet Ida herjer øst i USA

Uværet Ida, som tidligere i uka rammet det sørlige USA, er nå på østkysten. Tusenvis er evakuert i Pennsylvania, og det er unntakstilstand i New Jersey.

I Virginia har nesten 20 boliger blitt skjøvet av grunnmuren av springflo og flere campingvogner ble tatt av vann vest i delstaten. I storbyen New York er det i sosiale medier lagt ut flere bilder og videoer av bilder som er under vann.

Ingen journaliststreik i Utdanningsforbundet

Norsk Journalistlag (NJ) og Utdanningsforbundet har kommet fram til løsning i årets lønnsoppgjør gjennom mekling.

Forhandlingsløsningen gir i gjennomsnitt 21.100 kroner til NJ-medlemmene. Meklingsfristen var midnatt. 13 ansatte kunne ha blitt tatt ut i streik.

1.640 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.640 koronasmittede i Norge. Det er 346 flere enn samme dag i forrige uke og det nest høyeste tallet så langt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.385 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 820, så trenden er stigende.

Gjerningsperson pågrepet etter skoleskyting i North Carolina

En gjerningsperson ble i natt norsk tid pågrepet tid etter en skyteepisode på en videregående skole i Winston-Salem i North Carolina.

En elev ved skolen ble skutt og drept, og ifølge politiet går også gjerningspersonen på skolen. Det er den andre skoleskytingen i delstaten denne uka.

Joe Rogan har fått covid-19

Joe Rogan (54), som har uttrykt skepsis til koronavaksinene, har fått påvist covid-19, skriver New York Times. Rogan testet positivt etter å ha opptrådt i Florida, der smittetrykket er høyt. Han begynte å få symptomer lørdag, skriver avisa.

Rogan møtte motbør i fjor da han sa på podkasten sin at unge, friske mennesker ikke trengte å vaksinere seg mot covid-19. Podkasten er en av verdens mest populære.

Kommentarer til denne saken