Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 27. august.

1.415 nye koronasmittede registrert i Norge siste døgn – 333 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 1.415 koronasmittede i Norge. Det er 730 flere enn samme dag i forrige uke og 121 flere enn rekordnivået dagen før. I Oslo meldes det fredag morgen om 333 nye smittede – det er 57 færre enn onsdag.

Torsdag var 65 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var ni flere enn dagen før. Åtte av pasientene får respiratorbehandling, og 15 ligger på intensivavdeling. Det er én flere på respirator og like mange på intensivavdeling som dagen før

En halv million voksne nordmenn er fortsatt uvaksinerte

FHI er ikke urolige selv om en halv million nordmenn ennå ikke har fått sine første vaksinedose. – Det blir færre etter hvert, sier Preben Aavitsland.

Trøndelag og Innlandet topper nå vaksinestatistikken. Her er henholdsvis 90,6 prosent og 90,5 prosent av befolkningen over 18 år vaksinert med minst én dose.

Den laveste andelen vaksinerte finner vi i Troms og Finnmark med 86,3 prosent og Rogaland der andelen er 87,4 prosent, viser vaksinetallene fra FHI torsdag.

Hele Nationaltheatret må trolig refundamenteres

Regningen for rehabiliteringen av Nationaltheatret kan bli mye høyere enn to milliarder kroner. Prosjektet er allerede kraftig forsinket.

Under forprosjekteringen viste det seg at hele det ærverdige bygget trolig må refundamenteres, skriver Vårt Oslo.

– Vi har støtt på noen utfordringer og må tenke nytt om hvordan Nationaltheatret skal rehabiliteres innenfor de rammene som er gitt, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til VårtOslo.

Dødstallet stiger etter Kabul-angrep

Selvmordsangrepet ved flyplassen i Kabul torsdag kostet minst 90 mennesker livet, sier en afghansk tjenestemann ifølge CBS News.

Tallet er ikke bekreftet på annet hold, og det er ikke klart om det inkluderer de 13 amerikanske soldatene som er bekreftet døde. Dette er USAs største tap på én dag i Afghanistan siden 2011.

Ifølge Wall Street Journal har tallet på døde passert 100 – 90 afghanere og 13 amerikanere.

Russland godkjenner sin femte vaksine

Russland har godkjent sin femte koronavaksine. EpiVacCorona-N er utviklet ved et forskningssenter i Novosibirsk.

Russland opplever for tiden rekordmange dødsfall som følge av covid-19. Torsdag ble det registrert 820 koronarelaterte dødsfall, det høyeste antallet på én dag siden pandemien startet.

Skarstein og Kashafali lett videre i Tokyo

Birgit Skarstein satte paralympisk rekord og vant overlegent i forsøksheatet i singlesculler i Tokyo natt og sikret seg dermed en plass i finalen som går natt til søndag.

Også Salum Kashafali satte paralympisk rekord–ett hundredelssekund langsommere enn hans egen verdensrekord–og sikret seg dermed finaleplass i 100 meter sprint. Også hans finale går søndag.

Kommentarer til denne saken