Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Evakueringer gjenopptatt i Kabul

Militærfly som evakuerer diplomater og sivile fra Afghanistan, har i morgentimene i dag gjenopptatt avgangene fra Kabuls flyplass etter at rullebanen er blitt tømt for folk.

Start- og rullebanen i Kabul måtte stenges i går da tusener av mennesker i desperat flukt fra hovedstaden hadde samlet seg der i håp om å ta seg om bord i flyene.

Høyeste Oslo-smitte på to måneder

Det siste døgnet er det registrert 140 nye koronasmittede i Oslo, 39 over snittet de sju foregående dagene. Det er det høyeste døgntallet siden 2. juni.

Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) uttalte tidligere denne måneden til NTB at kommunen ventet en økning i smittetallene i kjølvannet av fellesferien.

Terningsnittet: Støre vant partilederdebatten

Kommentatorenes terningkast spriket voldsomt etter mandagens partilederdebatt, men Ap-leder Jonas Gahr Støre kom i snitt best ut.

SV-leder Audun Lysbakken kom på en samlet andreplass, mens statsminister Erna Solberg (H) delte tredjeplassen med MDG-leder Une Bastholm.

Landslagsback Aleesami til Kypros

Den 30 år gamle landslagsbacken Haitam Aleesami forlater den russiske fotballklubben Rostov og er enig med kypriotiske Apollon om en toårskontrakt.

Apollon havnet på andreplass i den kypriotiske ligaen i forrige sesong, like bak Omonia, som ledes av den norske treneren Henning Berg.

To drept i Stockholm

To menn i 20-årene døde på sykehus i natt etter å ha blitt skutt ved en bolig i Tensta nordvest i Stockholm i går kveld, opplyser svensk politi. Ved 4-tiden i natt var ennå ingen pågrepet i saken.

Natt til søndag døde en mann på et sykehus i Helsingborg etter å ha blitt skutt, mens det i går kveld ble skutt mot flere personer i Göteborg. Saken i Göteborg etterforskes som drapsforsøk, men ingen ble såret.

Kommentarer til denne saken