Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 10. august.

497 nye koronasmittede registrert siste døgn – 83 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 497 koronasmittede i Norge. Det er 186 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 438 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 309, så trenden er stigende.

I Oslo ble det registrert 83 nye koronasmittede siste døgn. Det er det høyeste daglige smittetallet siden starten av juni.

Streik avverget i helikoptermeklingen

Fire timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom pilotene i selskapet Bristow og arbeidsgiversiden. Dermed er en streik som ville ha rammet store deler av oljevirksomheten i Nordsjøen, avverget.

Pilotene får en avtale på linje med frontfaget for 2020 og 2021, i tillegg til at de har bidratt med nødvendige besparelser for selskapet, opplyser Parat i en pressemelding.

Prins Andrew saksøkt for overgrep

En av Jeffrey Epsteins anklagere, Virginia Giuffre, har saksøkt prins Andrew for å ha forgrepet seg på henne da hun var 17 år. Ifølge søksmålet skal prinsen ha forgrepet seg på Giuffre flere ganger mens hun var under 18 år.

Prins Andrews talspersoner har så langt ikke kommentert søksmålet, ifølge nyhetsbyrået Reuters, men Andrew har tidligere avvist anklagene fra Giuffre.

Hemmelige 11. september-dokumenter vurderes på nytt

Hemmeligstemplede dokumenter knyttet til terrorangrepet 11. september 2001 skal på nytt vurderes for å se om de kan offentliggjøres.

Amerikanske myndigheter har i mange år hevdet at dokumentene inneholder statshemmeligheter og dermed ikke kan offentliggjøres, men justisdepartementet sier det vil jobbe for å gi familiene til etterlatte mer informasjon om opptakten til angrepene.

Kommentarer til denne saken