Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 3. juli.

240 nye koronasmittede personer registrert siste døgn

Det siste døgnet har 240 personer fått påvist koronasmitte i Norge. Det er 99 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 191 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 188, så trenden er nå svakt stigende.

Årets første orkan på vei inn i Karibia

Årets første orkan i Atlanterhavet, som har fått navnet Elsa, traff det østlige Karibia fredag med kraftig vind og nedbør.

Tak ble blåst av, trær knekt og avlinger lagt flate da Elsa feide inn over Barbados og St. Vincent. Skoler, forretninger og flyplasser var stengt.

Fra det sørøstlige Karibiske hav er Elsa på vei nordvestover med kurs for Den dominikanske republikk, Haiti, Cuba og Florida.

Brasil slo Chile i Copa America

Brasil slo Chile 1–0 i kvartfinalen i Copa América i Rio de Janeiro fredag kveld. Lucas Paqueta satte inn kampens eneste mål i første minutt av annen omgang på Rios Nilton Santos-stadion.

I finalen møter Brasil Peru, som tidligere på kvelden vant over Paraguay med 4–3 etter straffesparkkonkurranse.

FN advarer mot sult i Tigray

FN sier at over 400.000 mennesker er rammet av sult i Tigray trass i våpenhvilen som etiopiske myndigheter kunngjorde.

I en ny rapport heter det at Tigray-regionen står overfor det som kan bli verdens verste sultkatastrofe på flere tiår, og at 1,8 millioner mennesker er på randen av sult i tillegg til dem som allerede sliter.

Ap frykter sykehusforsinkelser i Oslo

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum håper å få Ap til å snu om nedleggelsen av Ullevål, men Ap vil ikke være med på noe som kan forsinke sykehusutbyggingen.

– Med Senterpartiets politikk risikerer vi å forsinke utviklingen av Oslo-sykehusene ytterligere. Aker sykehus er en viktig prioritet for oss, og vi vil ikke være med på noe som setter fremdriften i fare, sier stortingsrepresentant Tuva Moflag (Ap).

(©NTB)

Kommentarer til denne saken