Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 2. juli

193 nye koronasmittede

Det siste døgnet har 193 personer fått påvist koronasmitte i Norge. Det er 42 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 177 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 196, så trenden er fallende.

Torsdag var 25 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. Til sammen er 794 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Føderale henrettelser settes på pause i USA

USAs justisminister Merrick Garland setter føderale henrettelser på pause mens praksisen gjennomgås.

Tidligere president Donald Trumps justisdepartement gjenopptok føderale henrettelser i juli i fjor etter en 17 år lang pause, og 13 dødsdømte ble henrettet i Trumps siste seks måneder i Det hvite hus. Ingen president har stått for så mange henrettelser på 120 år.

President Joe Biden er imot dødsstraff og sier han vil arbeide for å avskaffe den.

Frp på bunnivå på ny

Frp faller til et historisk bunnivå og får bare 7,2 prosent oppslutning på Dagbladets partibarometer tatt opp to og en halv måned før stortingsvalget.

Samtidig gjør Demokratene ledet av tidligere Frp-er Geir Ugland Jacobsen, det uventet godt. Partiet får 3,1 prosent oppslutning og belønnes med ett mandat på målingen. Det har aldri skjedd på en Ipsos-måling tidligere, skriver Dagbladet.

Lastebåt gikk på grunn

Ingen i mannskapet på seks kom til skade da lasteskipet Canmar gikk på grunn rett nordvest for Bø i Vesterålen natt til fredag. Nødetatene fikk melding om grunnstøtingen klokken 00.21.

– Dette har gått bra. Fire av mannskapet er fortsatt om bord i skipet, som slepes til kai. Det forteller vakthavende redningsleder Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Båten kom seg av grunn for egen maskin, men skal ha fått en liten lekkasje. Den slepes natt til fredag inn til Stokmarknes der den er ventet å være framme ved 7-tiden fredag.

Branson vil slå Jeff Bezos til verdensrommet

Virgin Galactic-eier Richard Branson opplyser at hans romfartøy skal skytes opp 11. juli, ni dager før milliardærkollega Jeff Bezos' planlagte romferd.

Branson skal selv være med på romferden sammen med fem andre av selskapets ansatte. Raketten, som bare har hatt tre testflygninger hittil, skal skytes opp fra Spaceport America i New Mexico.