Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 9. juli.

Elon Musk trekker seg fra Twitter-avtale

Tesla-eier Elon Musks advokater sendte fredag et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen.

Begrunnelsen for at Musk avbryter avtalen, er at Twitter ifølge advokatene har brutt en rekke punkter i avtalen de hadde om kjøpet. Brevet er også sendt til USA kredittilsyn SEC.

Luhansk-guvernør advarer mot katastrofe i Sievjerodonetsk

Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i Sievjerodonetsk som ble okkupert av russiske styrker for to uker siden.

Guvernør Serhij Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker.

SV med ny opptur på partimåling

SV går mest fram av partiene på en siste målingen Norfakta har laget for Klassekampen og Nationen. Med en framgang 1,7 prosentpoeng får partiet for første gang en oppslutning på 10 prosent på denne målingen.

Senterpartiet svekker seg derimot 1,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 5,6 prosent i den ferske målingen. Det er den laveste oppslutningen siden oktober 2016.

USAs og Kinas utenriksministre møttes

USAs utenriksminister Antony Blinken og hans kinesiske kollega Wang Yi møttes lørdag under G20-toppmøtet på Bali.

Wang og Blinken drøftet en lang rekke saker, fra toll, handel og menneskerettigheter til Taiwan og Sør-Kinahavet som Kina gjør krav på.

Flere voldsepisoder

En mann ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt utsatt for vold i Oslo sentrum. Han var bevisst og blødde fra hodet. En gjerningsperson ble sett løpende fra stedet, men ingen er pågrepet.

I Sandefjord søkte politiet i natt etter to personer som skal ha slått ned en mann. Den fornærmede ble sendt til sykehuset i Tønsberg, og han skal ifølge politiet ikke være alvorlig skadd.