3.045 nye koronasmittede registrert siste døgn – 560 i Oslo

På årets siste dag i 2021 ble det registrert 3.045 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 777 flere enn samme dag i forrige uke, som var julaften. Nyttårsaften ble det registrert 560 nye koronasmittede personer i Oslo, som var 123 flere enn på julaften.

Fredag var 312 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 14 færre enn dagen før.

Kina gjenåpner ambassaden i Nicaragua

Kina gjenåpnet nyttårsaften for første gang siden 1990, og tre uker etter at Nicaragua brøt diplomatiske bånd til Taiwan, ambassaden i det mellomamerikanske landet.

Nicaraguas president Daniel Ortegas beslutning 9. desember om å avslutte den diplomatiske anerkjennelsen av Taiwan, gjør at Taiwan nå har kun 14 diplomatiske allierte igjen i verden.

Nord-Korea skal fokusere på mat og økonomi

Mat og økonomi skal være de prioriterte områdene for Nord-Korea i året som nå har startet, sier landets leder Kim Jong-un. Budskapet skiller seg fra tidligere år da Kim har brukt nyttårstalen til å snakke om blant annet USA.

I året som gikk, har imidlertid Nord-Korea blitt smertelidende av en selvinnført blokade begrunnet med frykt for koronasmitte, noe som har rammet landets økonomi hardt. Det har også ført til mangel på matvarer i landet, noe Kim selv medgikk på sommeren.

Mann knivstukket på Sinsen i Oslo

En mann i 30-årene er innlagt på sykehus etter at han ble stukket med kniv i en lelighet på Sinsen i Oslo natt til første nyttårsdag. En mann i 50-årene ble pågrepet på stedet.

– Fornærmede er sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. Alt tyder på at to menn har kranglet og så har den ene stukket den andre med kniv. Det er ingen andre involverte i saken sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Mann til sykehus etter voldshendelse på Tjøme

To menn ble skadd i en voldshendelse i en bolig på Tjøme i Vestfold natt til første nyttårsdag. Den ene er innlagt på sykehus.

Den andre skadde, en mann i 20-årene, ble sendt til legevakt i ambulanse. En mann i 30-årene er mistenkt for voldsutøvelsen og er pågrepet og satt i arresten. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 1.45.

Én død og mange skadd i fyrverkeriulykker i Tyskland

Én mann omkom og en annen ble alvorlig skadd i en fyrverkeriulykke vest i Tyskland. Mannen som døde, var sammen med en gruppe på rundt ti andre personer i byen Hennef i Nordrhein-Westfalen.

Øyenvitner sier de hørte et høyt smell og deretter fant to menn hardt skadd på bakken. Den ene omkom på stedet, mens den andre ble fraktet til sykehus.

En talsperson for politiet sier de mistenker at det var hjemmelaget fyrverkeri som eksploderte.

I Berlin ble tolv mennesker skadd i en lignende ulykke. Også her tyder etterforskningen på at ulovlig fyrverkeri ble brukt.

Tolv døde i India

Tolv personer døde da det brøt ut panikk i forbindelse med en nyttårsmarkering i et tempel i Kashmir i India i natt. 13 personer ble skadd.

Hindutempelet er blant de høyest aktede i Nord-India og har titusener av besøkende hver dag. Veien opp til tempelet, som ligger på et høydedrag, var fullpakket med folk som skulle begi seg ut på det årlige nyttårsbesøket og nyttårsbønnen.