Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: Svært streng abortlov suspenderes

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 7. oktober.

Texas' svært strenge abortlov suspenderes

Texas' nye abortlov, som i praksis forbyr nesten alle aborter, blir suspendert. Avgjørelsen, som kom natt til torsdag norsk tid, er den første smellen i rettsvesenet for loven, som til nå har overlevd en rekke forsøk på å felle den.

Selv om loven blir suspendert, er det uklart om og eventuelt hvor fort aborttilbudet vil bli det samme i Texas som før, fordi leger er bekymret for at de kan bli saksøkt uten en mer permanent rettslig avgjørelse.

Tyskland og Danmark hentet hjem statsborgere fra Syria

Natt til torsdag har Tyskland og Danmark hentet hjem kvinner som er anklaget for å ha sluttet seg til ekstremistgruppen IS i Syria.

Til Tyskland er åtte kvinner og 23 barn hentet, mens Danmark hentet hjem tre kvinner og 14 barn. Alle kommer fra al-Roj-leiren nord i Syria.

Minst 20 døde i jordskjelv sør i Pakistan

Skjelvet, som er målt til 5,7, inntraff torsdag morgen. Ifølge landets jordskjelvstasjon var det rundt 14 kilometer unna byen Harnai i Balutsjistan-provinsen. Minst 200 til skal være skadd, og det fryktes at antallet døde vil stige.

– Vi har fått inn informasjon om at 20 mennesker har dødd som følge av jordskjelvet. Redningsarbeid er i gang, sier provinsens innenriksminister Mir Zia Ullah Langau til AFP.

480 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 480 koronasmittede i Norge. Det er 75 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 461 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 605, så trenden er synkende.

I Oslo er det registrert 156 nye koronasmittede siste døgn. Det er sju færre enn samme dag forrige uke, men fire flere enn tirsdag. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 177 smittede per dag i hovedstaden.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken