Dette skjedde i natt: Stoltenberg bekymret over spent situasjon

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 28. februar.

DEL

Tyrkia: Slo til mot Assads styrker etter angrep på tyrkiske soldater

Tyrkia lovet gjengjeldelse etter at 33 tyrkiske soldater ble drept og 36 såret i luftangrep i Idlib i Syria torsdag, i tillegg til tre andre tyrkiske soldater som ble drept i andre hendelser tidligere på dagen.

Allerede torsdag kveld ble Tyrkias respons på angrepet satt i verk, ifølge presidentens talsmann. Han sier tyrkiske militære slo til mot alle kjente posisjoner for Assads styrker torsdag kveld og natt til fredag.

Stoltenberg og USA fordømmer angrep

Både Natos generalsekretær Jens Stoltenberg og USA fordømmer angrepene mot tyrkiske soldater i Idlib-provinsen torsdag.

I en uttalelse fra Nato natt til fredag uttrykker Stoltenberg bekymring over den tilspissede situasjonen og ber samtidig Tyrkia gjøre en innsats for å trappe ned den spente situasjonen med Syria. USA ber Assad-regimet i Syria om omgående å stanse sine angrep mot Tyrkia.

Færre virustilfeller i Kina, opp i Sør-Korea

Kina meldte fredag om 327 nye tilfeller av koronasmittede og 44 dødsfall siden dagen før. Myndighetene tror utbruddet er under kontroll innen utgangen av april.

I nabolandet Sør-Korea meldte myndighetene om 256 nye smittetilfeller fredag og at antallet døde har steget til 13. I alt er nå over 2.000 mennesker i Sør-Korea smittet.

Nytt bratt fall på børsen i Tokyo

Verdiene på børsen i Tokyo fortsatte å fordunste i frykten for koronavirus da handelen startet igjen fredag. Nikkei-indeksen falt over 3 prosent fra åpning.

Den bredere sammensatte Topix-indeksen gikk 2,98 prosent tilbake. Fallet skyldes frykten for hvilke konsekvenser det nye koronaviruset vil få for verdensøkonomien.

Lave smittetall i Afrika forbløffer

Det nye koronaviruset har spredt seg raskt fra Kina til resten av verden. Men på det afrikanske kontinentet er det kun registrert tilfeller hittil i Egypt, Algerie og Nigeria.

Det har fått ekspertene til å klø seg i hodet gitt Afrikas tette økonomiske samarbeid med Kina. Én teori er at det er lite reising mellom Afrika og den kinesiske provinsen Wuhan, der utbruddet først ble oppdaget.

Minnesota Wild utklasset Detroit Red Wings

Mats Zuccarello og Minnesota Wild tok føringen fra start, vant 7-1 og ga aldri hjemmelaget en reell sjanse i oppgjøret mot Detroit Red Wings torsdag kveld.

Til tross for målkalaset fra Wild sin side, ble det ikke scoring på Zuccarello denne gangen, men han fikk poeng for én målgivende pasning i andre periode og 15 minutter på isen


(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken