Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: Rapport kritiserer verdens koronahåndtering

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 7. april.

Over 100.000 koronasmittet i Norge

Det siste døgnet er det registrert 900 nye koronasmittede i Norge. Det er 327 flere enn dagen før, men 169 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo økte antall smittede med 314.

Ved midnatt natt til onsdag var det registrert 100.149 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor.

Rapport kritiserer verdens koronahåndtering

Pandemien har blottlagt konsekvensene av tiår med bevisst splittelse, undertrykkelse og ulikheter, konkluderer Amnesty International i sin årsrapport.

– Tiår med splittende politikk, feilslått økonomisk innstramningspolitikk og lederes valg om å ikke investere i offentlig infrastruktur har gjort for mange mennesker enkle ofre for viruset, sier generalsekretær Agnès Callamard.

Mæland oppfordrer folk til å planlegge ferie i Norge

Justisminister Monica Mæland (H) tror ikke på utenlandsferie i juni. – Ikke legg slike planer nå, advarer hun og ber heller folk planlegge ferie i Norge.

– Jeg ville nok ikke anbefale å planlegge ferie i utlandet i juni. Men det er UD som gir reiseråd, og vi vil jo se hen til både smittesituasjon i Europa og resten av verden. Men jeg ville ikke ha planlagt for det, sier Mæland til TV 2.

Slepebåter framme ved nederlandsk lasteskip

To slepebåter kom natt til onsdag fram til det nederlandske lasteskipet som er i drift vest for Ålesund.

Slepebåtene BB Ocean og Normand Drott skal etter planen slepe skipet inn til land. Men først må det heises folk om bord fra helikopter for å feste slepetau til båten. Det skal etter planen skje ved 6-7-tiden onsdag morgen.

Samsung forventer rekordresultat i første kvartal

Samsung varsler 44 prosent økning i driftsresultatet for første kvartal etter økt salg av smarttelefoner og lanseringen av Galaxy S21-serien.

Den sørkoreanske teknologigiganten regner med at driftsresultatet blir på 9,3 billioner won for perioden januar til mai. Det tilsvarer om lag 70 milliarder norske kroner. I samme periode i fjor var resultatet på 6,45 billioner won.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken