Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: Nytt blodpropptilfelle, stortap for Norge i VM og 933 nye koronasmittede

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 8. april.

933 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 933 nye koronasmittede i Norge. Det er 33 flere enn dagen før og 61 flere enn samme dag i forrige uke.

I Oslo ble det registrert 292 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 25 færre enn dagen før og 14 færre enn samme dag i forrige uke. Tallet på smittede i hovedstaden har nå passert 30.000.

Utvalg: – Større skjevfordeling av vaksiner vil gi færre dødsfall

Flere vaksiner til områder med mye smitte i Oslo og Viken vil gi færre dødsfall og sykehusinnleggelser, mener regjeringens eget ekspertutvalg.

– Hvis målet er å få færrest mulig døde bør man ha en betydelig skjevfordeling, sier Holden.

I tillegg vil en større skjevfordeling gi raskere nedtrapping av de strengeste tiltakene. Det viser Holden-utvalgets siste rapport, skriver VG.

Nytt blodpropp-tilfelle knyttet til AstraZeneca i Sverige

En ny svensk kvinne fikk påvist blodpropp og et lavt antall blodplater etter å ha fått AstraZenecas koronavaksine.

Tilfellet er det tredje knyttet til denne vaksinen i Sverige og ble meldt onsdag. Kvinnen i 60-årene er innlagt på sykehus og er på bedringens vei, ifølge det svenske legemiddelverket.

Stortap for Norge i curling-VM

Norge berget ekstraomgang i onsdagens kamp mot USA i curling-VM og tapte knepent 5-6. Dagens andre kamp endte derimot med stortap for Italia.

Italienernes fem poeng i femte omgang var det som avgjorde kampen, og Steffen Walstad og hans lag avsluttet kampen i niende omgang på stillingen 10-3 til Italia. Tapet var Norges tredje i VM, mens laget har vunnet sju kamper.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken