Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: Ny vaksine godkjennes i USA

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 27. februar.

Biden: Syria-angrepet er en advarsel til Iran

President Joe Biden sier USAs luftangrep mot iranskstøttede krigere øst i Syria bør ses som en advarsel av Iran.

– Du kan ikke handle ustraffet. Vær forsiktig, svarte Biden på spørsmålet om hvilket budskap angrepet sender. Minst 22 iranskstøttede krigere ble drept i angrepet, ifølge eksilgruppen Syrian Obseratory for Human Rights.

524 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 524 koronasmittede i Norge. Det er 27 færre enn dagen før, men 241 flere enn samme dag i forrige uke.

Nesten halvparten av smittetilfellene, til sammen 245, er registrert i Oslo. Det er ny rekord for en enkelt dag i hovedstaden.

Mann døde i påkjørsel utenfor Bergen

En mann i 60-årene mistet livet i en påkjørsel på fylkesvei 57 ved Lindås i Alvær kommune i Nordhordland natt til lørdag. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.32 etter at forbipasserende hadde funnet en livløs mann liggende i veien.

– Vi rykket ut og fant en mann liggende i eller ved veibanen. Han var påkjørt, men ingen bil var å se, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Grønt lys for Johnson & Johnson-vaksinen i USA

Koronavaksinen til Johnson & Johnson anbefales til bruk i USA av en gruppe uavhengige rådgivere. Det åpner for at vaksinen kan bli godkjent innen kort tid.

Det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA er ventet å raskt følge anbefalingene, og en godkjenning kan komme så snart som lørdag, ifølge New York Times.

Ny seier til Zuccarello og Minnesota Wild

Mats Zuccarello og Minnesota Wild sikret seg nok en seier natt til lørdag. Kampen mot Los Angeles Kings endte 3–1 og var Wilds femte strake seier.

Zuccarello hadde flere skudd på mål i starten av kampen, men det var lagkamerat Kirill Kaprizov som scoret kampens første mål etter om lag 12 minutter. Nordmannen som er i storform om dagen, bidro til scoringen med en målgivende pasning.

Kommentarer til denne saken