Sikkerhetsrådet fordømmer journalistdrap

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste drapet på Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. Rådets medlemsland ber om en umiddelbar, grundig, transparent, rettferdig og upartisk etterforskning av drapet, heter det i en uttalelse.

Akleh ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag.

Smell i Oslo kan skyldes skuddløsning

Politiet i Oslo har funnet merker i en vegg på Grønland etter det som kan være skudd. Politiet rykket ut etter meldinger om smell. På en vegg i området er det funnet merker som trolig skyldes skudd avfyrt av et håndvåpen.

– Vi har ikke fått melding om at noen personer er skadd, og vi vet heller ikke hva som kan ha vært foranledningen til hendelsen, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

To mindreårige jenter bevisstløse etter fest i Skien

To mindreårige jenter er kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark i Skien. De deltok på en ungdomsfest som gikk over styr.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt sier til avisa Varden at de to jentene skal ha blitt bevisstløse på grunn av rus.

– Men per nå er vi ikke sikre på hva slags rusmidler det er snakk om, alkohol eller narkotika. Vi avventer tilbakemelding fra helsevesenet, sier Eikedalen.

Ifølge VG måtte politiet bryte opp hjemmefesten. Flere skal ha blitt sett løpende fra stedet da politiet kom.

De pårørende både til de to jentene og de øvrige festdeltakerne er varslet om hendelsen. Politiet vil etterforske saken videre.

Zelenskyj: Ingen kan si hvor lenge krigen vil vare

Selv om Ukraina gjør alt det kan for å drive ut russiske styrker, kan ingen i dag forutsi hvor lenge krigen vil vare, sier president Volodymyr Zelenskyj.

– Det er avhengig av, dessverre, ikke bare vårt folk, som gir alt. Det er også avhengig av våre partnere, europeiske land, hele den frie verden, sier den ukrainske presidenten.

21 koronadødsfall i Nord-Korea

Nordkoreanske myndigheter melder om 21 dødsfall fredag og 174.440 nye personer med febersymptomer knyttet til utbruddet av covid-19 i landet.

I alt har 27 personer dødd, og over 500.000 mennesker er blitt rammet av en febersykdom siden slutten av april, ifølge landets myndigheter. Nærmere 300.000 isoleres i forbindelse med behandling.