Støre: En kveld jeg kommer til å huske

Ap-leder Jonas Gahr Støre ble møtt av et stort pressekorps da han i natt kom hjem til boligen vest i Oslo. – Dette er en kveld jeg kommer til å huske, sa Støre, som er pekt på som Norges kommende statsminister.

Han avslørte at han har «noe på kjøl», men regnet med at det sannsynligvis ble å sove med det samme og ingen feiring med alkoholholdig drikke.

MDG når ikke sperregrensen

MDG kom ikke over sperregrensen ved årets valg. Det ble klart etter at 99 prosent av stemmene i natt var telt opp.

Partiet får 3,85 prosent, men med en oppslutning under sperregrensen på 4 prosent blir det ikke med i kampen om utjevningsmandater. MDG får dermed tre stortingsrepresentanter.

Hagen: – Gleder meg til å representere Oppland

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen lå i natt an til å bli valgt inn på Stortinget for Oppland, der han denne gangen stilte til valg. Hagen er inne på utjevningsmandat.

Han har representert Oslo på Stortinget i sju perioder tidligere.

Brann i Oslo-bygård

Det brant i en bygård ved Haarklous plass på Torshov i Oslo i natt. Brannen hadde spredningsfare, men ble slukket.

Politiet meldte om brannen klokka 23.15. Knapt to timer senere ble det meldt at brannen var slukket.

Biden holder tale i FNs hovedforsamling

USAs president Joe Biden skal holde sin første tale i FNs hovedforsamling i neste uke. Den årlige hovedforsamlingen med verdens ledere trer sammen fysisk i år, etter at den ble holdt digitalt i fjor på grunn av koronapandemien.

Det hvite hus opplyste i natt at Biden skal holde sin tale tirsdag 21. september. Foreløpig foreligger det ingen detaljer om hva Biden skal snakke om.

Kryptovaluta til værs etter falsk nyhet

Verdien på kryptovalutaen Litecoin steg 30 prosent etter en melding om at Walmart ville åpne for betalinger med valutaen. Men nyheten var falsk.

I en pressemelding distribuert av pressemeldingstjenesten GlobeNewswire het det at Walmart hadde inngått avtale om å godta betalinger med Litecoin. Det førte til at Litecoin-verdien steg nesten 30 prosent, til rundt 225 dollar, ifølge CoinDesk.

(©NTB)