Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 10. juli.

Delvis kontroll på brann i Nissedal

Brannmannskapene har klart å hindre at skogbrannen i Nissedal i Telemark sprer seg til et kraftverk i området, og det er delvis kontroll på brannen.

Den ble stanset noen hundre meter fra kraftstasjonen, men det brenner fortsatt punktvis. Gjennom natten har det blitt holdt vakt, og den aktive slukking med blant annet brannhelikoptre gjenopptas søndag morgen.

Valglokalene åpnet i Japan

Valglokalene åpnet søndag morgen i Japan til et valg som finner sted i skyggen av drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe to dager før.

Det ventes at Det liberaldemokratiske partiet til Abe øker sin oppslutning i valget som gjelder halvparten av nasjonalforsamlingens overhus.

Russland hevder å ha bombet hangar med vestlige våpen

Russland hevder at de har bombet en hangar i Donetsk-regionen og ødelagt et lager med amerikanske M777 haubits-kanoner.

En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet sa lørdag at hangaren i nærheten av Tsjasiv Jar i Donetsk ble ødelagt, og at mange ukrainske soldater ble drept i angrepet, som er ledd i offensiven for å ta kontroll over Donetsk.

Møteulykke ved Gardermoen

To kjøretøy kolliderte på fylkesvei 176 ved Gardermoen i Nannestad kommune tildlig søndag morgen. Det brant kraftig i den ene bilen etter sammenstøtet.

– Det er to personer involvert i ulykken. Helse har kontroll på begge to, og de får behandling, men skadeomfanget er uvisst, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.