Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: Åtte personer på fest i Oslo anmeldt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

503 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 503 koronasmittede i Norge. Det er 69 færre enn snittet de siste sju dagene og 255 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 4.008 nye smittetilfeller i Norge, som gir et snitt på 572. I alt 106.727 personer her i landet har testet positivt på covid-19.

Åtte personer på fest i Oslo anmeldt

Politiet rykket i natt ut til en privat fest på Oppsal i Oslo. De åtte som var i leiligheten, anmeldes for brudd på koronaforskriften i kommunen.

Også i Øst politidistrikt har det vært bråk, blant annet med rundt 30 russ samlet utendørs i Rælingen, ifølge VG. Imidlertid er ingen anmeldt for brudd på koronareglene.

Japan og USA med samlet front

Japan og USA skal samarbeide for å møte utfordringene fra Kina, sier president Joe Biden etter et møte med Japans statsminister Yoshihide Suga i Det hvite hus.

– Vi er forpliktet til å samarbeide for å ta fatt på utfordringene fra Kina og saker som Østkinahavet, Sør-Kinahavet og Nord-Korea, sier Biden.

SpaceX til månen

Nasa har gitt Elon Musks selskap SpaceX oppdraget med å bygge romfartøyet som skal fly de neste amerikanske astronautene til månen.

SpaceX konkurrerte med Jeff Bezos' Blue Origin og forsvarsleverandøren Dynetics om kontrakten for å være eneste leverandør av systemet, som inngår i Nasas Artemis-program.

Zuccarello sørget for ledelsen i Wild-seier

Mats Zuccarello fikk drøyt 16 minutter på isen og scoret målet som sendte Minnesota Wild i ledelse da laget slo San Jose Sharks 3–2 i natt norsk tid.

Etter 2.15 i andre periode snappet Mats Zuccarello pucken etter et dropp på motstanderlagets banehalvdel og ekspederte den effektivt i nettet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken