Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: Årets nyttårsbarn ble nordlending

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 1. januar 2020.

Årets nyttårsbarn er født i Bodø

Årets nyttårsbarn ble født på Nordlandssykehuset i Bodø 13 minutter over midnatt. Terminen var 6. januar, men en bestemt liten gutt valgte å komme til verden nesten en uke for tidlig, 53 centimeter lang og rundt 3.400 gram.

– Det er den beste nyttårsgaven vi kunne fått, sier pappa Andrius Daugela til NTB om sønnen som har fått navnet Kevin, og er parets første barn. Han kom til verden etter 36 timer.

Australia setter inn militæret for å hjelpe brannrammede

Australske myndigheter setter inn militærskip og fly for å avhjelpe områder som er herjet av skogbrann og som har tvunget folk til å søke tilflukt på strendene. Flere byer og tettsteder langs den sørøstlige kysten av Australia var onsdag fremdeles isolert. Så langt er åtte personer bekreftet omkommet i brannene de siste dagene, men flere er fremdeles savnet.

Trump truer Iran etter ambassadeangrep

President Donald Trump sier han vil holde Iran ansvarlig etter at USAs ambassade i Bagdad ble angrepet, men uttaler at han ikke tror det blir krig med landet.

USAs ambassade i Bagdad ble angrepet av demonstranter tirsdag. De ble drevet tilbake, men kom helt inn i resepsjonen i bygningen. Kort tid etter kom beskjeden om at USA med en gang sender 750 soldater til Irak, og at de vil sende enda flere soldater i løpet av de neste dagene.

Nord-Koreas Kim Jong-un truer med nytt våpen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at han har et «nytt strategisk våpen», og truer med «sjokkerende handlinger», ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Videre varsler Kim Jong-un at de kommer til å heve det midlertidige forbudet de har hatt mot atomvåpen og interkontinentale missiler. Det selvpåførte forbudet mot å gjennomføre kjernefysiske tester har vært en viktig del av det diplomatiske arbeidet mellom Nord-Korea og USA de siste to årene.

Mann pågrepet etter boligbrann i Os

En mann i 30-årene er natt til onsdag pågrepet, mistenkt for å ha startet en boligbrann i Os i Hordaland nyttårsaften Mannen skal ha knust en rute inn til huset før han skjøt fyrverkeri inn i stuen.

Ingen ble skadd, men boligen er ikke beboelig etter brannen som også spredte seg til et omkringliggende hus. Sju personer ble evakuert.

Kommentarer til denne saken