Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt: 313 sykehusansatte går ut i streik etter brudd i meklingen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 4. juni.

Skogbrannen på Sotra under kontroll

Det brenner ikke lenger i terrenget på Sotra. Det har vært et par mindre branntilløp natt til fredag som brannmannskapene har slått ned, opplyser politiet.

– Det har blusset opp her og der et par ganger, men det har brannmannskapene tatt seg av. Det brenner ikke noen steder på morgenkvisten fredag, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB tidlig fredag morgen.

289 nye koronasmittede registrert siste døgn – 93 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 289 koronasmittede personer i Norge. Det er 120 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 306 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 467, så trenden er fallende.

Det er registrert 93 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. 51 av tilfellene er registrert i de tre bydelene Vestre Aker, Nordre Aker og Ullern.

313 sykehusansatte går ut i streik etter brudd i meklingen

Det er streik på sykehusene her i landet etter at det ble brudd i meklingen mellom Unio og Spekter ved midnatt natt fredag.

Lill Sverresdatter Larsen, som er leder i sykepleierforbundet og forhandlingsleder for Unio, sier lønnstilbudet fra Spekter var altfor dårlig.

207 av de 313 som er tatt ut i streik er medlemmer i Norsk Sykepleierforbund.

– Ikke giftig røyk fra brann i søppelanlegg i Arendal

Røyken fra brannen i avfallssorteringsanlegget ved E18 i Arendal er avtagende og motorveien forbi stedet er gjenåpnet for trafikk.

– Det lagres stort sett vanlig søppel og flis i bygget. Hjullastere og gravemaskiner er satt inn for å flytte på dette, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til NTB.

Nødetatene fikk melding om brannen i industriområdet på Høgedal klokken 3.28 natt til fredag. E18 ble stengt i alle fire felt i rundt halvannen time etter brannmeldingen.

Kina vaksinerer 19 millioner om dagen

Etter en treg start er den kinesiske ettpartistaten for alvor kommet i gang med vaksineringen.

Kina var tidlig ute med å ta i bruk egenproduserte vaksiner mot koronaviruset. Men tempoet i vaksineringen var en periode lavere enn i vestlige land. Nå har situasjonen endret seg. I snitt settes det i Kina 19 millioner doser hver dag, ifølge tall fra nettstedet Our World in Data.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken