Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

174 døde etter indonesisk fotballkamp

Minst 174 mennesker døde i opptøyer etter en fotballkamp i Malang på Øst-Java lørdag kveld.

Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan Stadium i byen Malang da hjemmesupporterne stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2-3.

De dødelige opptøyene beskrives som en av verdens verste stadionkatastrofer. Flere barn skal være blant de døde.

Den lokale politisjefen, Nico Afinta, opplyser at de fleste av de omkomne døde av mangel på oksygen da det oppsto panikk i folkemengden.

Opprørspoliti skjøt med tåregass for å få slutt på tumultene, noe som førte til at mange tilhengere fikk pusteproblemer og besvimte.

Hundrevis av mennesker løp til en utgangsport i et forsøk på å slippe unna tåregassen. Flere ble kvalt i kaoset, og andre ble trampet ned.

– Rundt 180 personer blir fortsatt behandlet på sykehus, sa politisjef Nico Afinta på en pressekonferanse ifølge det statlige indonesiske nyhetsbyrået Antara.

Meningsmålinger plasserer Lula først i Brasil-valg

De endelige meningsmålingene tyder på at Luiz Inacio Lula da Silva vil gå seirende ut av første valgrunde i Brasil.

To meningsmålinger publisert på tampen av presidentvalget i Brasil plasserer den venstreorienterte politikeren innenfor rekkevidde av en ren seier i søndagens første runde.

Pollsters Datafolha ga ham 50 prosent av stemmene, sammenlignet med 36 prosent for den høyreekstreme sittende presidenten Jair Bolsonaro. Lørdagens tall er uendret fra to dager tidligere.

Brann i bolighus i Bodø - to til sykehus

To personer er sendt til sykehus etter en brann i en bygning i Bodø. Politiet fikk beskjed om brannen rundt klokken 01.30 natt til søndag, og alle nødetater ble sendt til stedet.

Klokken 01.57 tvitret Nordland politidistrikt at brannmannskapene har kontroll over brannen og at to personer er blitt sendt til Nordlandssykehuset.

USA, Australia og Japan knytter sterkere forsvarsbånd

Forsvarsministrene i USA, Australia og Japan ble lørdag enige om å øke det militære samarbeidet for å møte Kinas ambisjoner.

– Vi er dypt bekymret over Kinas stadig mer aggressive oppførsel i Taiwanstredet, og andre steder i regionen, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin da han ønsket sine kolleger fra Australia og Japan velkommen til det amerikanske militærhovedkvarteret for Stillehavsregionen.

Tyske politikere på besøk i Taiwan

En tverrpolitisk tysk delegasjon ankom Taiwans hovedstad Taipei søndag.

Dette er den første offisielle delegasjonen fra Tyskland som besøker landet siden pandemien brøt ut i 2019. Foruten å møte president Tsai Ing-wen, skal gruppen treffe en rekke personer i den politiske ledelsen, samt representanter for flere sikkerhetsselskap.

Delegasjonen skal også besøke en vitenskapspark for å øke bilateral handel innen høyteknologi.