– Dette har vært så stort for oss. Det går ikke an å beskrive den stemningen og støtten man får fra supportene på EM-arenaen. Det er en fantastisk atmosfære med heiarop, trommer, kubjeller, tåkelur og flagg fra 14 forskjellige nasjoner. Dette er minner vi alle vil ta med oss resten av livet.

Det sier trener Gro Waldal etter at drilltroppen i Kristiansund skolekorps er tilbake fra EM i traditional majorette i Lignano.

Se video her:

Elleve utøvere reiste til Italia sammen med trener, foreldre og andre støttespillere. Der endte det med en femteplass, i det som ble en svært jevn konkurranse om andre- til sjetteplassene bak den suverene vinneren Tsjekkia.

– Utøverne leverte maks. Vi var enige på forhånd om at resultatet fikk vi ta som det kom, så lenge vi leverte 100 prosent måtte vi være fornøyde – og de leverte 140 prosent, sier Waldal.

Landslaget besto av fire tropper, noe som er færre enn normalt. Den ene norske troppen tok EM-gull i sin kategori, og Norge tok ellers en tredjeplass og to femteplasser (hvorav den ene var Kristiansunds tropp).

– Det var en super tur sammen med de tre andre klubbene. Vi fikk mye skryt fra nasjonal trener og de andre lagene, som var imponert over kvaliteten vi leverte og var helt tydelige på at vi hadde noe å gjøre i EM. Det er kjekt å høre fra erfarne trenere og utøvere som representerer klubber som har vært med i opptil ti EM tidligere, sier Waldal.

Det var også sykdom i troppen, og i to døgn var det usikkert hvor mange utøvere som kom til å gå på gulvet – og om det ville bli nok utøvere til å stille i konkurransen.

– Heldigvis var alle de opprinnelige elleve klare til søndag, og fikk opplevelsen sammen. Men vi hadde lagt om koreografien til ti personer i tilfelle, så vi var forberedt, sier Waldal.

Hun er stolt over det kristiansunderne har fått til på tiden de har hatt til rådighet.

– Vi har kun hatt 45 timer sammen til å trene, sette koreografi og forberede oss. At vi da kniver om pallplass står det stor respekt av, når det gjelder det grunnlaget utøverne har fra før og hvor godt treningene har vært lagt opp.