OBS! Selv ikke Tidens Krav kan få med seg alt som skjer. Vet du om et arrangement som ikke er nevnt her, skriv det i kommentarfeltet!

Kristiansund

Samfunnet er i gang igjen for fullt etter sommerferien, og det betyr at helgene pakkes med aktiviteter for store og små. I Kristiansund sentrum kommer det til å foregå mye i bygatene – og i vannet – på lørdag.

Bilens og motorsykkelens dag starter klokken 10 og varer til klokken 15. Sentrumsgatene fylles med biler og motorsykler fra diverse klubber, lag og foreninger, samt at enkelte lokale bilforhandlere tar turen.

Nordmørsk gatefest starter på samme tid og varer fram til klokken 16. Arrangementet er tilbake etter fire års pause. Det blir scene på Piren med underholdning og aktiviteter, og utstillere tar plass på rådhusplassen. Flere sentrumsbutikker og Alti Storkaia trekker ut på gater og fortau.

Konkurransen Nordens sterkeste atlet 2022 starter i sentrum klokken 11. Dette er en styrkekonkurranse for kvinner og menn.

Et høydepunkt for mange blir Ta sjansen, som starter klokken 13 og varer fram til klokken 15. Dette foregår på Piren og er Kristiansunds egen versjon av konkurransen der hjemmesnekrede farkoster sendes ned vannsklia og personene om bord skal forsøke å nå fram til en blåse med bjelle på kortest mulig tid.

Tidens Krav sender Ta sjansen direkte: SE SENDINGEN HER FRA KL. 13

Fra fredag til søndag arrangeres sjakkturneringen Sparebanken Møre Grand Prix på Scandic. Rundt 50 spillere deltar, og det er gratis inngang for alle som vil følge brikkeflyttingen.

Både fredag og lørdag kveld blir det livemusikk på flere av utestedene for alle som vil bruke Kristiansund sentrum også i nattetimene.

Kulturfabrikken kan man se Clint Nilsson & The Mandela Effect fredag kveld, mens Tom Roger Aadland står på scenen lørdag kveld.

Aure

Det er mye som skjer rundt Toppidrettsveka, som arrangeres i Aure fredag. I tillegg til selve konkurransene er det Toppidrettsveka for kids på Aure stadion, telt med salgsboder og gratiskonsert med Øyvind Weiseth.

Averøy

Ved Kvernes stavkirke blir det søndag et utespel som handler om kampen for å få til en offentlig opplæring i Norge. Klippen er åpen for servering både før og etter forestillingen.

Heim

Kulturminnedagene markeres ved Vaagland båtbyggeri lørdag fra klokken 11. Her er det båtbyggingstradisjoner som er i fokus, og det blir seminar med åtte foredrag, omvisning på båtbyggeriet (også med båt), utstilling av båtmodeller, matservering og mer fram til klokken 15.

Surnadal

På Kleive kan man oppleve spelet «Leirfivellandet» lørdag kveld fra klokken 19. Spelet skildrer bygdehverdagen og hvordan den var på 1920-tallet.

Bildeserie

Leirfivellandet i bilder

Sildballmiddag, sesongtrekning og levende musikk står på menyen når museet i Bøfjorden avslutter sommersesongen på søndag.

Tingvoll

På Drøpping kafé blir det kunstutstilling fra Galleri Olav (Røttingsnes) lørdag klokken 11 til 17. Solveig Bergslid står for underholdningen klokken 15.

Søndag arrangerer Straumsnes bygdemuseum årets museumsdag. Dette skjer på Leite, og hovedtema i år er nordmørsbunaden og historien til Inga Farstad. Det blir utstilling, matservering, loddsalg, kåseri, sang og musikk.

KALENDEREN: Se mange flere arrangementer på Nordmøre i vår kalender her – og legg inn dine egne arrangementer!