Gå til sidens hovedinnhold

– Det er overraskende mange som fortsatt kjører med dårlige dekk

Var på vei opp Romsdalen på disse dekkene.

Det var ikke mønster – i det hele tatt – på dekkene da kontrollørene fra Statens vegvesen stoppet en trailer på vei opp Romsdalen.

– Det er overraskende mange som fortsatt kjører med dårlige dekk, sier Leif Jarle Bergseth i veivesenet etter kontrollen fredag. Bergseth er fagleder for utekontroller i Møre og Romsdal.

41 tunge kjøretøy ble kontrollert, og 12 av dem fikk kjøreforbud eller bruksforbud. Blant dem vogntoget med de slitte dekkene. Totalt ble det funnet 22 tekniske mangler.

– To førere blir anmeldt til politiet, den ene for å unnlate å stoppe for kontroll, den andre for alvorlige brudd på kjøre- og hviletid, sier Bergseth.

Et vogntog fikk bruksforbud på grunn av for dårlige bremser på tilhengeren. Flere fikk kjøreforbud på grunn av gjenstander i frontruta som hindret sikten til fører. Det var også et vogntog som hadde for mange baklys.

– Vi får mange henvendelser fra trafikanter om baklys med stor lys styrke på tunge kjøretøy som påvirker trafikksikkerheten negativt i mørke og dårlig sikt, sier Bergseth.

Kommentarer til denne saken