Det er av små barn …

Det neppe er veldig konstruktivt for samfunnsutviklingen å kjøre på slik Kristiansund kommune gjør vedrørende saken om gjeterbua i Tingvoll kommune, mener Ida Drøpping Myren.

Det neppe er veldig konstruktivt for samfunnsutviklingen å kjøre på slik Kristiansund kommune gjør vedrørende saken om gjeterbua i Tingvoll kommune, mener Ida Drøpping Myren. Foto:

Av
DEL

Meninger«Vi er enige om mye i saken om gjeterbua i Tingvoll, men formelt er brudd på vannforskriften ikke noe en kommune kan tillate seg å «feie under teppet», selv om du tar til orde for det» ... Sitat Kristiansund rådmanns tilsvar til en av byens advokater....

Min politiske karrière som folkevalgt i min fødeby er historie. Av mange grunner, men mest fordi livet i turnusarbeid med småbarn hjemme ikke lot seg kombinere med rollen som folkevalgt. Men som sagt, grunnene er mange.

Apropos små barn; Det har blitt sagt at det er blant annet av små barn man skal høre sannheten.

For et par uker siden var jeg på tur inn i dalen på jakt etter nok en stikk ut-kode. Vel framme overhørte jeg han. Og han var så klok og spissfindig i all sin naivitet, bare slik et barn kan være.

Framme inne i dalen er det første som slår meg at gjeterbua på langt nær er en gedigen helårsbolig. Ikke slik administrasjonen i Kristiansund liker å fremstille den, ei heller ikke slik som på bildet lokalavisen har lagt sin elsk på. Gjeterbua er i grunnen ganske så lik den gamle låven som i sin tid sto der, dog nå med noen flere vinduer... Noen sier bygget er fint, noen sier at det er stygt, noen sier at det burde ha torvtak mens andre igjen bryr seg katta. For meningene her er mange. Hva jeg mener? Det hefter egentlig ingen trille, i alle fall når det kommer til vannkvaliteten.

Det var da den lysluggede gutten stoppet opp og myste mot gjeterbua at det banale i saken en gang for alle gikk opp for meg, samt det faktum at også små barn har fått med seg alle meningene i saken om gjeterbua.

« Pappa, hvorfor vil Kristiansund at bygget skal rives? Det er jo bare så teit!.»

Og svaret som gutten fikk, i all sin enkelhet, forklarer hvorfor denne saken har gått av alle støvleskaft.

« Fordi noen på et kontor inne i byen ble sure da de oppdaget at noen hadde glemt å spørre dem om å uttale seg.... »

Vil ha alle ti

Og slik gikk det til at Kristiansund bestemt seg for at sånn ble det med den saken, for slikt noe kan en kommune ikke tillate seg å feie under teppet. Men i de sakene hvor noen ikke glemte å spørre dem om å uttale seg, ja der har de feiet vannforskriften under teppet når det har passet seg slik... Men ikke i saken om gjeterbua!

Min politiske karrière i Kristiansund er som sagt over. Det har vært en lærerrik erfaring, og nu forstår jeg, slik som Kåre Willoch en gang sa det, alt så mye meget bedre: Bolgneset, kulturhuset, robek, habilitet, ostehøvler, havnerådet, KBBL, rådmenn, havnefogder, innfartsveier, sykehjemsplasser, fellessykehuset, kommuneøkonomi, Morbærtreet og Kranaskjæret ...

En fugl i hånden er ikke alltid å trakte etter når man egentlig helst vil ha alle de ti som sitter på taket.

Rive funkisbygget?

Btw, Havnerådet; Kristiansund og Nordmøre havn er et interkommunalt selskap som eies av flere kommuner, og et av formålene er å forvalte havnens eiendommer og innretninger på en økonomisk og miljømessig god måte... Kristiansund eier 38%, og Tingvoll eier 4 %. Kanskje vi skal kaste ballen over til Tingvoll kommunes representant i havnerådet, Arne Magnus Aasen, for å ta en vurdering på om Tingvoll kommune skal kreve funkisbygget på Kranaskjæret revet, for vi er jo enige om mye i saken om Kranaskjæret, men at styret formelt ga bort Kranaskjæret under «eventuelt» er ikke noe en eierkommune kan tillate seg å «feie under teppet». Det finnes sikkert en eller annen forskrift her også...

Rådmannen i Kristiansund skriver i sitt tilsvar til advokat Rolfsen vedrørende farsen (farsen er undertegnedes ord) som mulig kan utspinne seg på Bolgneset, at «de som ønsker det annerledes kan gjerne ty til media for å skade kommunens omdømme. Du er selvfølgelig kjent med at det er din rett, men neppe veldig konstruktivt for samfunnsutviklingen».

Undertegnede låner litt av ordene til rådmannen, for jeg mener at det neppe er veldig konstruktivt for samfunnsutviklingen å kjøre på slik Kristiansund kommune gjør vedrørende saken om gjeterbua i Tingvoll kommune, dog de selvfølgelig er kjent med sin rett. For slik framferd skader nok kommunens omdømme mer enn skribleriene til både Rolfsen, rådmannen og undertegnede.

Bare spør den lysluggede gutten jeg møtte på inne i dalen for litt siden...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags