Koronarestriksjonene stikker kjepper i mange arrangementshjul denne førjulsvinteren. Noen velger å avlyse, andre arrangerer med begrenset antall publikummere.

triOpera med Sigrid Vetleseter Bøe, Hedda Hansen Berg og Maria Moen Nohr har i mange år hatt konsert i Stangvik kirke tett innpå høytiden. Årets konsert er datert mandag 14. desember. Etter en del usikkerhet på grunn av de strenge restriksjonene med plass til bare maksimalt 50 i kirken, har trioen nå bestemt seg for å gjennomføre som planlagt. Og enda litt mer.

– Vi kjører på med konsert, ikke bare én, men to!, sier Sigrid Vetleseter Bøe.

Det betyr at publikum kan sikre seg billett via billett-tjenesten hoopla til konsertene som starter 17 og 19. Billettene må kjøpes i forkant, det er ikke salg ved inngangen.

– Med to konserter får vi plass til flest mulig publikummere, sier Bøe.

Med seg på konserten har de en annen trio: Trio No Treble, som består av tre driftige karer på bratsj, cello og kontrabass.

– De har nylig gitt ut en suksessrik juleplate. Vi i triOpera gleder oss til å få til masse fint sammen med dem, sier Bøe.

Hun lover at publikum får alle de tradisjonelle sangene på denne konserten, som «Juleverset», «Tre nøtter til Askepott», «Nordnorsk julesalme» sammen med strykerne, den svenske juleklassikeren «Koppången» i tillegg til noen viser, noe klassisk og folkemusikk, kort sagt noe for enhver smak.

– Og vi skal sørge for et trygt konsertmiljø med flere smittevernvakter og tett oppfølging for at alle skal være trygge, sier Bøe.