Gå til sidens hovedinnhold

Derfor stilte KBK-spillerne i disse draktene

Averøykameratene, Nordlandet, Dahle og Clausenengen gikk på banen da KBK skulle spille mot Lillestrøm. Det var i alle fall disse draktene KBK-spillerne hadde iført seg før kampstart. 

Da Eliteserie-hymnen ble spilt over stadionanlegget og spillerne gikk ut på kunstgresset, var det med fargene til de lokale breddeklubbene på Nordmøre.

Sean McDermott var plutselig CFK-keeper, Christoffer Aasbak pyntet seg med Nordlandet-drakta og Torgil Gjertsen hadde glidd rett inn på vingen hos KFK. Spillerne kom på rad og rekke med forskjellige lokale drakter.

Dette er en del av aksjonen «Få hele bredden i gang», med krav om åpning av breddeidretten i forbindelse med koronatiltakene.

– Står samlet bak kravet

Flere av eliteserieklubbene hadde markeringer før torsdagens kamper, og Kristiansund Ballklubb hadde tilsvarende markering søndag. Det hadde også Rosenborg før sin kamp mot Stabæk på Lerkendal.

Fotballpresident Terje Svendsen sa til NTB tidligere i uken at Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner har gått sammen om aksjonene.

– Vi opplever et stort engasjement i hele fotballen. Vi har derfor gått sammen om dette initiativet for å synliggjøre at hele fotballen står bak kravet om å åpne breddefotballen nå, sier Svendsen.

Regjeringens gjenåpningsplan legger opp til at breddeidretten kan gjenoppta trening med kontakt fra 17. juni. Før den tid gjelder avstandsregelen, der det anbefales én meters avstand på trening for breddeklubbene.

Men enkelte klubber i breddefotballen i Norge har allerede begynt å bryte nasjonale smittevern-anbefalinger og trener normalt med full kontakt.

Les også

Talentfabrikken CFK i 100

Les også

Tusenvis av barn og unge har vært innom klubben

Noen uker igjen

Idrettsminister Abid Raja (V) sier at han forstår breddefotballens desperasjon etter å gjenåpnes. Han kaller eliteklubbenes markeringer en god sportslig gest.

«Jeg forstår full ut denne desperasjonen og lysten til å komme i gang. Det er også en veldig god sportslig gest av Eliteserien å vise slik støtte», skriver kultur- og idrettsministeren til NTB.

Han sier han håper intenst at breddeidretten kan komme i gang for fullt om tre uker, da regjeringen har sagt at det vil kunne skje, med forbehold om endret smittesituasjon.

«Det er tre lange uker igjen, og de kan bare ikke gå unna raskt nok for oss alle, men heldigvis er det nå mye lys i denne tunnelen som har vært ulidelig lang og mørk», skriver Raja.

Les også

Foran Molde på tabellen for første gang: – Jasså, sier du det?

Les også

Michelsen ga ros til innbytterne

Les også

– Vi er tilbake til det vi er gode på

Les også

Kommer gjerne tilbake til Kristiansund, men da skal han ikke gå!

Kommentarer til denne saken