SISTE: Den omkomne er nå hentet ut av området. Det ble benyttet redningshelikopter til oppdraget.

Det ble satt i gang en leteaksjon etter en savnet person etter at det i 21-tiden søndag kom inn melding om en luftsportsulykke ved Katthammaren i Eikesdalen i Molde.

Klokken 22.30 meldte Møre og Romsdal politidistrikt at en person var funnet omkommet.

– Det er gjort funn av en person i fjellveggen. Personen er bekreftet omkommet av redningsmann i redningshelikopteret, skrev politiet på Twitter.

Klokken 01.00 i natt bekreftet politiet at det omkomne var en utenlandsk kvinne i 50-årene.

Operasjonsleder Sindre Molnes i politiet sier mandag morgen at det planlegges å hente ned personen fra fjellet. Politiet skrev på Twitter søndag kveld at det ikke var mulig å gjøre dette da.

– Redningshelikopteret skal fly inn og hente ned personen. Det er en del planlegging som må til før vi starter, sa Molnes.

Den omkomne kvinnen ble hentet ut av redningshelikopter mandag ettermiddag.

Startet leteaksjon

Både luftambulansen fra Ålesund og et redningshelikopter var tilkalt, sammen med Alpin redningsgruppe, for å delta i leteaksjonen.

Politiet fikk først melding om hendelsen like før klokken 21.00. Ifølge NRK Møre og Romsdal skal to personer ha hoppet fra Katthammeren, men den ene av dem forsvant inn i fjellveggen ved Eikesdalen.

Det skal ha vært kameraten til den omkomne som meldte inn hendelsen til politiet. Under hoppet observerte melderen at fallskjermen til kameraten hadde løst seg ut, men at vedkommende ikke hadde landet.

NRK Møre og Romsdal skriver at den savnede som er funnet omkommet, var en tysk basehopper.

Flere dødsulykker

For tre år siden, 16. juni 2018, omkom en 28 år gammel kvinne fra Sverige etter et hopp fra Katthammaren. I 2016 døde en utenlansk mann i 30-årene etter hopp fra samme sted.