Den indre snarveien Ålesund – Trondheim

Dordi Skuggevik håper politikerne i Rindal og Surnadal snart  kjøper seg kart og prøver å se de store sammenhengene.

Dordi Skuggevik håper politikerne i Rindal og Surnadal snart kjøper seg kart og prøver å se de store sammenhengene.

Av
DEL

MeningerDen stusslige rapporten på side 15 i «Driva» fra 18. mars, fikk meg nesten til å gå til sengs et par dager. Der står det en håndfull politikere fra indre Nordmøre og den nye trønderske utkantkommunen Rindal – og tenker smått, smått og smått. Det er så rart at politikere i vårt område aldri greier å brette ut et kart og se sammenhengene i trafikksystemene. Det er så stusslig at jeg forstår ikke at jeg gidder å kommentere det oftere.

For det første: De kunne lagt møtet sitt som en ekskursjon til den nye veistrekningen Meisingset – Tingvoll, slik at de alle kunne sett hvordan en moderne vei idag skal se ut. Det er slik veien mellom Bolme og Fannrem må bygges!

Møre og Romsdal hadde inntil nylig 4 av statsrådene i regjeringen. (Nå har de ingen…) En av dem var samferdselsminister og bemødiget seg helt opp på Rindalsskogen – fordi han interesserte seg for den indre snarveien Ålesund-Trondheim! Hvorfor interesserte han seg for den? Fordi han er sunnmøring! Samferdselsministeren ble tatt med til Rindalsskogen av formannen i samferdselsutvalget i Møre og Romsdal – Frank Sve. Han er også sunnmøring – og interesserer seg for den indre snarveien Ålesund-Trondheim!

Disse to sunnmøringene vet at brua over Todalsfjorden er nøkkelen til snarveien Ålesund-Trondheim. De vet at denne brua koster 1,5 milliarder, mens brua over Halsafjorden koster 20 milliarder.

Sunnmøringene har skaffet seg en satellitt fra universitetet i Trondheim – innen teknologi og akademia. De ønsker rask vei – fort fram! – mellom Ålesund og Trondheim. Og det er denne veien over Todalsfjorden de finner interessant. De har allerede bygget Tresfjordbrua. De vet at det allerede er flotte, moderne tunneler Øksendalen-Sunndalsøra og Sunndalsøra-Ålvundeidet. De ser for seg tunnel Isfjorden – Øksendalen. Da blir det Ålesund-Trondheim fort fram! – Hvis veien Bolme-Fannrem bygges ny og moderne.

Men hvorfor forstod ikke politikerne i Rindal og Surnadal hva som foregikk da samferdselsministeren og formannen i Møre og Romsdal samferdselsutvalg stod oppe på Rindalsskogen – og også beså seg på stedet for Todalsbrua?

De lokale politikerne forstod ikke at en statsråd står over partipolitikken. Derfor gnurte de nesen ned i skrivepulten sin og gjentok og gjentok: - Han er en Frp-er! Han er en Frp-er! Og dessuten er han en satans sunnmøring! Og fordundre meg – han har med seg en sunnmøring til også! Fy! Å Fy!

Jaja. Kristin Sørheim kom ikke til møtet i Rindal. Hun rappa stillingen som leder for samferdselsutvalget fra Frank Sve etter rått spill – og der gikk toget for Todalsbrua – og dermed ny vei Bolme-Fannrem. For som alle i Tingvoll kommune er Kristin Sørheim bare interessert i Halsa-brua og E39 over folketomme berg utover til Hemne.

Nå venter vi av Rindal at de klarer å få bygd skikkelig vei Bolme-Fannrem, for noe må de vel få igjen for at de nå sender fylkesskatten sin til trønderne, selv om de fremdeles varmer seg i senga hos nordmøringene i Surnadal. Den nye brudgommen fra samferdselsutvalget i Trøøndelagen, som deltok på møtet i Rindal, han ville jeg ikke ha satsa livet mitt på. Dessuten kan han bare det ene ordet trønderne kan: BOMPÆNG! BOMPÆNG! – Og det vil vi IKKE ha!

Eliminering av Berkåk-svingene bør komme i annen rekke. Bilene fra Pipelife kan kjøre inn på E6-en på Klett så lenge. Og så venter vi at politikerne både i Rindal og Surnadal kjøper seg kart og prøver å se de store sammenhengene.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags