Demokrati vs. diktatur

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I dag fikk bekreftelsen på at vi ikke lenger lever i et demokrati , noe som vi som kjemper for likeverdige helsetilbud for alle mennesker her i landet har erfart lenge . Vi har aldri fått dette i så klar tale som vi fikk fra Helseministeren idag jfr. intervjuer i henholdsvik RB og TK. Et Stortingsvedtak er ikke et vedtak som våre helseforetak er bundet av eller trenger å ta hensyn til . De står over vårt høyeste styringsorgan , kan tilsidesette demokratiske vedtak med Høies velsignelse og opptre som en egen stat i staten. Er dette virkelig sant? Hvis det er slik så må disse foretakene bort og Stortinget må komme med en ny lov som slår fast en gang for alle at vedtak besluttet av våre folkevalgte ikke kan neglisjeres av byråkrater i tilfeldige foretak ute i vårt langstrakte land , punktum. Man blir matt og på nippet til å gi opp når man opplever en slik arroganse , men det er ikke lov å gi opp.
Vi kan ikke la slike krefter rive ned alt som er bygd opp av våre forfedre og som vi som lever i dag prøver å føre videre.Hvordan skal det gå med oss fremover hvis vi lar slike krefter få herje fritt. Vi skal stemme til høsten og Arbeiderparteiet ligger steindød med brukket rygg, ikke bare pga. deres opptreden i vår kamp for rettferdighet, men også p.g.a. deres opptreden i koronakrisen. Hvor er den sosialistiske tanke om likeverdighet for alle blitt av på veien mot makten , hvorfor er det ingen som forstår og gjør opprør i eget parti når man ser at grunnpilarene i partiet vakler og holder på i falle omkull i iveren etter gå i kompaniskap med høyresiden?

Vi er midt inne i en folkehelsekrise og regjering og storting har etter min mening gjort en flott jobb. Æres den som æres bør. Nå er det opp til oss selv å overholde påbud og retningslinjer fra Helsemyndighetene slik at vi ikke får en ny oppblomstring , noe ikke alle helt forstår eller bryr seg om. Krisa er helt sikkert ikke over. Ønsker alle en flott 17. mai , selv om den blir helt annerledes enn vi er vant til, så feirer vi et fritt og demokratisk Norge i rødt hvitt og blått som ikke kommer til å endre seg med eller uten korona.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken