Delte ut oppmuntringsgave til russen: – Vi setter stor pris på dette i denne spesielle tiden

Representanter fra Surnadal sanitetsforening var fredag på Surnadal vidaregående skole for å dele ut gave til russen.

Representanter fra Surnadal sanitetsforening var fredag på Surnadal vidaregående skole for å dele ut gave til russen. Foto:

Av

Sjokolade, armbånd, buff og Antibac.

DEL

I forbindelse med koronasituasjonen og redusert russefeiring, delte representanter fra Surnadal sanitetsforening ut en liten oppmuntringsgave til russen ved Surnadal videregående skule på fredag.

– Norske Kvinners Sanitetsforening fikk rundt påsketider 40.000 sjokolader fra Freia til å dele ut i lokalsamfunnene rundt om. Disse fikk vi 1.000 stykker av, som vi i forrige uke pakket til ulike formål, forteller Mette Helen Mikkelsen i foreningen.

Mikkelsen forteller videre at noen av disse har blitt delt ut til ansatte i ulike kommunale institusjoner som hjemmetjeneste, barnehage, skoler og sykehjem, i tillegg til ambulanse og legevakt.

– Og så kom vi på at kanskje russen også fortjente en liten oppmuntring for både å ha fått russetiden satt på vent og til dels redusert. Dermed pakket vi sjokolade, sanitetsbuff og silikonarmbånd med «Ja betyr ja»-budskap på som de nå får.

Russepresident Hanna Svinvik (til venstre) tok imot gavene på vegne av resten av russen fra Elinor Bolme.

Russepresident Hanna Svinvik (til venstre) tok imot gavene på vegne av resten av russen fra Elinor Bolme. Foto:

I tillegg har sanitetsforeningen fått tak i Antibac som skal ut i alle 12 russebilene, russebiler som i løpet av ettermiddagen og en måned framover blir å se i bymiljøet på Skei og ellers i kommunen.

– Her skal sies at Europris Surnadal velvillig stilte opp som bidragsyter, og ikke minst lot oss få lov å kjøpe så stort kvantum når det nå er litt restriksjoner på det. Boots Apotek bidro med engangshansker i tillegg, forklarer Mikkelsen.

Russepresident Hanna Svinvik og representanter fra alle de 12 bilene møtte opp for å ta imot sanitetens lille oppmerksomhet før de hastet videre for å ta på russedressene og forsøke seg på en så normal russefeiring som mulig.

– Vi setter stor pris på dette i denne spesielle tiden, sier russepresidenten på vegne av de rundt 70 russ på Surnadal vidaregåande skule.

Russen satte pris på oppmuntringen.

Russen satte pris på oppmuntringen.

Artikkeltags