Valsøyfjord kirke var nesten fullsatt, og publikum fikk to og en halv time fullspekket med mye fin sang og musikk av dyktige aktører fra Heim. Det vil si så nær som to, Kristian Raanes fra Orkdal og Arne Opsal Hop fra Kristiansund. Hop er dog født og oppvokst i Hemne.

Astrid Wessel loset publikum gjennom programmet, og las dikt av blant annet Bjørnson, Sande og Hagerup mellom innslagene.

Førkjånn startet konserten med å synge to sanger; «Jorda» og «Himmel i mella oss».

Deretter kom Kristian Raanes med sin gitar, og sang en av melodiene han oppførte da han deltok i Idol for noen år siden, samt noen selvskrevne sanger. Han avsluttet med melodien «Ta det rolig», en sang fra mæ til mæ, som han sa, og som han skrev etter å ha fått en skattesmell i fjor.

Stipend

Så var det tid for utdeling av idrettsstipend og kulturstipend for ungdom 2021, ved ordfører Odd Jarle Svanem.

– Å få dele ut noe sånt til ungdom er noe av det artigste jeg vet, det er jo framtida vår. Enn at det er så mange dyktige ungdommer i vår kommune, sa Svanem før utdelingen.

Den som først ble hedret med idrettsstipend var Håkon Moe Berg fra Kyrksæterøra.

Han har vært aktiv innen turn, fotball, langrenn og friidrett, og har blant annet gull på 800 meter og sølv på 2.000 meter i Ungdomsmesterskapet, 15-19 år. Han var tilstede og mottok diplom og en sjekk på kr. 7500,-. Han takket for sjekken, og sa at kom til å satse videre på friidretten.

Den andre som fikk idrettsstipend var Jøri Vatten fra Halsa. Hun er langrennsløper, og har deltatt i norgescupen, og vært på treningssamling med juniorlandslaget.

Mari Jystad Halse fra Halsa ble tildelt kulturstipendet. Hun er sanger, låtskriver og produsent, og etter 10 år med musikk, er hun nå klar til å slippe debutlåten sin.

De to siste var ikke tilstede, så det var fedrene som mottok et diplom, og en sjekk på kroner 7.500,-.

Sang og musikk

Da var det igjen klart for mer sang og musikk. Thomas Monrad Erlandsen spilte en melodi på kirkeorgelet, før Barbro A. Nilsen og Linn-Therese Gjengstø sang, med Svein Waade som akkompagnatør på piano.

Per Magne Forren spilte på sin torader, samt at han deklamerte diktet «Gammeltida».

Halsas egen unge og dyktige sangfugl, Ingeborg Dønheim satte seg så ved pianoet, og sang to melodier; en hun hadde oversatt fra engelsk, og en som hun hadde skrevet selv.

Arne Opsal Hop var nest sist som opptrådte. Med sin gitar serverte han fem melodier, før Halsakoret avsluttet en vellykket Vårbrus-konsert med tre sanger, før også publikum, helt til slutt fikk delta på allsang med «Til ungdommen».