Gå til sidens hovedinnhold

Debuterte på maraton med kjempetid

Artikkelen er over 2 år gammel

Robert Sørlie fra Halsa debuterte i maraton med den oppsiktsvekkende gode tiden 2.45.44 da han ble nummer to i Ålesund Maraton lørdag.

Sørlie var i underkant av fem minutter bak vinneren Richard Reichel som vant med tiden 2.40.12.

Sørlie skriver på Facebook at maratonløpet er en del av treningsopplegget til årets ultrafjelløp. Løpet lørdag gikk i til dels ufyselig vær med byger, vind og bare fem grader.

Sørlie la opp til et løp som skulle gi sluttiden 2.48. Det betyr en snittfart på 15 kilometer i timen over distansen 42,2 kilometer. Han klarte målet, og enda litt til.

– Jeg visste at jeg hadde farten inne til en sluttid omtrent der. Men det var første gangen jeg løp maraton, så da valgte jeg å «safe» litt, sier Sørlie til Tidens Krav.

Han sier seg godt fornøyd med både gjennomføringen og tiden, men er usikker på om det blir flere maratonløp.

– Tja, jo; det hadde vært artig å prøve seg i en større maraton i en flatere løype. Men det kreves så mye spesifikk trening at jeg er usikker på om jeg tar meg tid til det, sier Sørlie.

For det er ultrafjelløp som er hans gren. Om to uker er det klart for Molde 7topper ultra, et 50 kilometer langt løp som går på Moldes tak. Dette blir det første av i alt fem ultrafjelløp for Sørlie denne sommeren.

– Sesongens store mål er Ultra-Trail du Mont-Blanc i Chamonix i Frankrike 1. september, sier Sørlie.

Etter det løpet kan det skje at 44-åringen legger opp.

– Det er ikke så enkelt å kombinere så mye trening med det å være småbarnsfar, sier han.

Kommentarer til denne saken