– Det er med ydmykhet og glede jeg tildeler årets ærespris til Kom Trainee.

Det skriver styreleder i Norsk Petroleumsforening (NPF) i Møre og Romsdal, Sidsel Sæterøy i en pressemelding.

Nesten hundre høy kvalifiserte unge til regionen

Torsdag arrangerte Kristiansund kommune og Petropolen Energidagen i Kulturfabrikken. Her ble NPFs ærespris delt ut av styreleder i NRF Møre og Romsdal, Sidsel Sæterøy.

Hun begrunner valget av Kom Trainee som årets æresprismottaker med deres arbeid gjennom mange år for å tiltrekke regionen aktivitet.

– Årets NPF ærespris går til en organisasjon som gjennom sitt mandat har utgjort en positiv og dokumenterbar forskjell for regionen gjennom å tilføre oss ny, ung og spennende kompetanse, skriver hun i pressemeldingen.

Hun legger vekt på at Kom Trainee-ordningen har gjort at regionen har fått flere høyt kvalifiserte innbyggere og arbeidstakere.

– Unge mennesker som hadde et valg om å flytte et annet sted, men valgte Kristiansundsregionen fordi muligheten utgjorde en forskjell for deres karriere og kompetansebygging, skriver hun.

Siden oppstarten i 2006 har 97 unge vært gjennom ordningen.

– Ringvirkningene har vært store, mener Sæterøy.

Prisen har vært delt ut i rundt 20 år

NPF ærespris har vært delt ut siden tidlig på 2000-tallet og skal ifølge Sæterøy gå til aktører som jobber i, har tilknytning til eller samarbeid med petroleums- og energibransjen, og hvis innsats har gitt positiv nærings- og samfunnsutvikling i regionen.

– Mange dyktige folk har mottatt prisen, skriver hun.

– Fellesnevner for alle disse er at de gjennom sine verv eller sitt arbeid har jobbet utrettelig for å tiltrekke regionen aktivitet, skape grunnlag for nye jobber, eller å sikre slike.

Les om tidligere prisvinnere her:

Les mer om Sidsel Sæterøy her:

Les også

«Du skulle alltid bestemme du, Sidsel», sa barndomsvennene – i dag leder hun ett av byens flaggskip