Gå til sidens hovedinnhold

Cruiseskip til Kristiansund fredag

Artikkelen er over 1 år gammel

Gammel kjenning tilbake til Kristiansund.

Cruiseskipet «Astor» kommer til Kristiansund fredag den 11. oktober. Skipet med kapasitet til 578 gjester skal ligge ved Storkaia fra klokken 08.00 til 15.30. Om bord er hovedsakelig tysktalende gjester.

Dette opplyser markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre havn i en pressemelding.

Hun opplyser at skipet er på et 12 netter langt cruise med tema nordlys for Transocean, den tyske merkevaren til britiske Cruise and Maritime. Cruiset startet i Kiel tidligere denne uka. Kristiansund er andre anløpshavn etter Olden, før turen går videre til Alta, Nordkapp og Tromsø. På returen sørover anløper «Astor» Åndalsnes og Bergen, før cruiset avsluttes i Hamburg.

Skipet har besøkt Kristiansund flere ganger. I 2007 hadde «Astor» tre anløp i byen.

Utflukter

Som vanlig er det mange som har forhåndskjøpt utflukt til Atlanterhavsveien.

– Dette er et lite skip med under 600 passasjerer. Nærmere en tredjedel av disse har allerede kjøpt tur til Atlanterhavsveien. Kombinasjonen med Kvernes stavkirke er mest populær, men mange skal også besøke Håholmen, og bussen som skal besøke marmorgruvene Bergtatt på Eide er fullbooket, sier Indergaard.

Byvandring med besøk på Mellemværftet og tur til Grip er også blant utfluktene som blir tilbudt cruiseskipets gjester.

To cruiseanløp igjen

«Astor» er det tredje siste anløpet til Kristiansund i år. 28. oktober anløper «Marco Polo» og 11. november er «Astor» tilbake og avslutter sesongen.

Skipet er 176,5 m langt og 21.000 bruttotonn.

Kommentarer til denne saken