Christoffer (14) fikk stipend: – Drømmer om å kunne leve av dans

Her får Christoffer Malmedal Lyngstad Drømmestipendet på 15.000 kroner under arrangementet i Eide onsdag kveld.

Her får Christoffer Malmedal Lyngstad Drømmestipendet på 15.000 kroner under arrangementet i Eide onsdag kveld. Foto:

Onsdag kveld ble danseren Christoffer Malmedal Lyngstad (14) tildelt Drømmestipendet i Hustadvika. 

DEL

Stipendet er på 15.000 kroner og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Til stede i aulaen i Eide ungdomsskole for å dele ut prisen, var representant fra Norsk kulturskoleråd Brit Polden Sande og Hustadvikas ordfører Tove Henøen. I salen satt invitert publikum, i henhold til retningslinjene for koronatiltak.

Christoffer Malmedal Lyngstad går på dans ved Hustadvika kulturskole, hvor han lærer breakdance av sin danselærer.

– Jeg har gått på kulturskolen i seks år med Sergiy Pidoprygora hvor vi har vi en gruppe som heter «Awaka crew». Jeg oppdaget breakdance for første gang da jeg og bestefar var på ferie i Polen, og vi stoppet opp for å se noen flinke ungdommer som opptrådte på gaten i Sopot, skriver han selv i presentasjonen av de nominerte til Drømmestipendet.

– Dans har endret følelsen på å være god i noe, fra å ikke være god nok. Ha mål å jobbe mot, være sosial på fritiden istedenfor å sitte inne å spille data alene etter skoletid. Jeg har fått mange gode nye venner med felles interesser i hele Norge innen dans, skriver han videre.

Nå er målet å utvikle seg mer innen dans i urbane stiler. Pengene fra Drømmestipendet vil han bruke på å delta på treninger i Europa og lære av de beste innen dans.

– Jeg har også en drøm om å bli så flink at jeg kan jobbe som danselærer og kunne leve av dans i framtiden, og har et sterkt ønske å være til inspirasjon for andre elever med samme lidenskap, sier Malmedal Lyngstad.

Samtidig som Drømmestipendet ble delt ut, var det også utdeling av midler til Hustadvikas to skolekorps. Dette var en overraskelse for mottakerne, og pengene kommer fra overskuddet til Aandahls-butikken i Elnesvågen.

Pengene fra Drømmestipendet vil Christoffer Malmedal Lyngstad bruke på å delta på treninger i Europa og lære av de beste innen dans.

Pengene fra Drømmestipendet vil Christoffer Malmedal Lyngstad bruke på å delta på treninger i Europa og lære av de beste innen dans. Foto:

Artikkeltags