I en pressemelding forteller Synnøve Henden i destinasjonsselskapet Visit Nordvest at hun ønsker at båtfolket tar følge med «Christian Radich». Oppholdet i Kristiansund er planlagt fra lørdag 1. august klokka 10 til søndag ettermiddag. «Christian Radich» startet seilasen Sea Norway i Oslo 17. juni, 83 år etter den første offisielle prøveturen. Dagen regnes også som skutas fødselsdag.

Seilasen vil gå langs kysten opp til Harstad og tilbake. Sea Norway er lagt opp med etapper på tre-fire dager, med mulighet for å delta som medseiler på en eller flere etapper.

Nedskalering

Korona har ført til tilpasninger på seilasen.

– Vi har rett og slett måttet nedskalere planlagte aktiviteter rundt anløpet, men vi skal likevel klare å gjøre stas på koronavennlig vis, sier Henden i pressemeldingen. Hun har vært med å planlegge besøket sammen med markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

I pressemeldingen forteller Indergaard at hun håper mange båter vil ta følge med skuta når den seiler inn til byen.

– «Christian Radich» er en av de best bevarte fullriggerne i verden. Hun er 71 meter lang og rager nesten 38 meter høyt, så det blir et flott syn, sier Indergaard.

Begrenset folkefest

– På grunn av korona-situasjonen blir det dessverre ikke mulighet for å arrangere åpent skip, og det begrenser seg litt hvor mye folkefest vi kan legge opp til, forteller Synnøve Henden i pressemeldingen.

Ida Rosevinge, markedssjef i stiftelsen Christian Radich, er positiv til framtidige seilaser.

– Erfaringene fra seilasen så langt i år gjør at vi er veldig optimistiske og ønsker å gjenta suksessen i 2021. Det kan bare bli enda bedre, og vi håper at flere skuter kan ta følge. Forhåpentligvis ligger også forholdene til rette for å arrangere åpent skip neste sommer. Det ville vært en stor opplevelse for mange å få komme om bord i denne historiske og flotte skuta, sier Rosevinge i pressemeldingen.