CHC skal fly for Wintershall fra Kristiansund

CHC sin helikopterbase i kristiansund blir styrket etter ny kotrakt.

CHC sin helikopterbase i kristiansund blir styrket etter ny kotrakt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

CHC sin helikopterbase i kristiansund blir styrket etter ny kontrakt.

DEL

CHC skal levere helikoptertjenester til Wintershalls boreprogrammer i Norskehavet. Dette betyr styrket aktivitet ved helikopterbasen på Kristiansund lufthavn, Kvernberget.

Feltene som skal betjenes er Toutatis utenfor Brønnøysund, med en varighet en til to måneder, Dvalin, Maria og Bergknapp utenfor Kristiansund i tolv og seks måneder, og Balderbrå ogGullstjerne utenfor Brønnøysund i tre måneder.

Dette skriver CHC i en pressemelding.

– Dette gir oss mulighet til å fortsette å bygge på flere tiårs erfaring med å støtte olje- og gass kunder på norsk sokkel, og til å fortsette å utvikle våre tjenester og teknologi for å møte dagens behov, sier Helge Nesvåg i pressemeldingen. Han er CHCs salgsdirektør i Europa, Midtøsten og Afrika.

Operasjonene starter i andre halvår av 2019, med flyging til West Mira og Transocean Artics borerigger fra CHCs base i Kristiansund og til West Herkules utenfor Brønnøysund.

Selskapet vil gjennomføre opp til fire turer per uke per rigg med Sikorsky S-92, som er et godt utprøvd helikopter når det kommer til sikkerhet og tilgjengelighet og har betjent en rekke kunder i regionen.

– CHCs er stolte over å kunne tilby sikker og pålitelig transport til kunder på og rundt norsk sokkel, sier Per Andre Rykhus, General Operations Manager i Norge.

Et helikopter fra CHC på vei ut fra helikopterhangaren på Kvernberget.

Et helikopter fra CHC på vei ut fra helikopterhangaren på Kvernberget.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken