Når Campus Kristiansund står ferdig om litt under to år, så vil det løfte Kristiansund til nye høyder. Det vil skape nye arbeidsplasser, og med mange nye studenter i byen så vil det merkes veldig positivt.

Vi har ligget bak Høgskolen i Molde noen tiår, men nå er det Kristiansund sin tur. Sammen med det nye Kulturkvartalet, så vil byen blomstre igjen. Tenk også på hva dette har av betydning for mannen i gata. Helt nye fasiliteter å forholde seg til. Undertegnede har i hvert fall troa på dette.

På lang sikt vil det selvfølgelig lønne seg også. Tenk bare på hvilke muligheter handelsstanden i Kristiansund vil få. En handelsstand som i mange år lå nede med brukket rygg. En annen ting med byen er at Gågata og nesten halvparten av kaia består av tomme butikklokaler.

Men fatt mot. Nå skal vi kristiansundere brette opp ermene, og lage et helt nytt sentrum. Det fortjener den jevne kristiansunder. Jeg blir også i godt humør av hva dette vil innebære for omlandet. Byen blir jo mye mer attraktiv å komme til. Så jeg løfter fram et gammelt ordtak. Kristiansund: fremtidens by.

Hva så med oljenæringen midt opp i alt dette? Det kan ikke bli bedre. Jeg er overbevist om at spesielt Vestbase går gode tider i møte. Økonomisk kan dette generere store ringvirkninger.

Jeg løfter tommelen for Kristiansund, og håper og tror at nå skal byen få det løftet som våre fremtidige generasjoner kan nyte godt av. Lykke til!