Gå til sidens hovedinnhold

Byr på mangfold og positivitet: – Det blir kjempeartig

Musikklinja i Kristiansund inviterer til gratis konsertfilm.

– Det kommer til å bli masse farger og mye bra musikk fra talentfulle elever, sier Marius Winje.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan dette har formet seg. Bedre kan det ikke bli, sier Christian Piel.

– Det blir kjempeartig med stor variasjon, sier Even Volden.

Begivenheten på slutten av skoleåret med avslutningskonserten som driller elevene på musikklinja ved Atlanten videregående i praktiske ferdigheter koronatilpasses og digitaliseres. I samarbeid med Braatthallen øves det iherdig på sang og dans i fargerike klær inne i en lagerbygning på Hagelin. Førstkommende fredag filmes konserten uten publikum, og den blir tilgjengelig på alle skolens digitale plattformer torsdag 6. mai klokken 19 og fredag 7. mai klokken 19.

Avdelingsleder Morten Lystad roser samarbeidet med Braatthallen og elevenes bidrag med planlegging, organisering og gjennomføring av konserten som har fått tittelen «True Colors».

– Alle har anstrengt seg for å kjøre dette så spektakulært som mulig, sier Lystad.

Viktig budskap

– Vi er veldig takknemlig for at det kunne gjennomføres og positivt overrasket over hvor bra scene man fikk til i et lagerhus, sier Frida Hellstrøm.

Temaet passer som hånd i hanske til musikklinjas virksomhet, mener Lystad.

– Vi er et inkluderende miljø og det budskapet ønsker vi å gi til publikum. Vi kan framstå i mange varianter både innvendig og utenpå. Det handler om at man skal kunne være seg selv og respektere andre for den de ønsker å være.

Budskapet er særlig viktig i koronaens tid, hvor mange kanskje ikke har så mye å fylle tiden sin med, og blir preget av ensomhet, påpeker Lystad. Han forteller at innslagene vil representere mangfold og positivitet, ja kort sagt alt som er viktig å få med seg i livet.

– Her er det plass for alle. Man er den beste versjonen av seg selv når man får være seg selv, fullt og helt, sier Lystad.

– Det er veldig artig og motiverende å være med på. Det er viktig for oss å være seg selv. Det har fungert kjempefint. Vi har så mange gode lærere og flinke medelever, sier Ingelin Neerland-Kruse.

Konserten blir gratis tilgjengelig på skolens hjemmeside og Facebook-side, så det er bare å klikke seg inn enten torsdag 6. mai eller fredag 7. mai klokken 19, oppfordrer de blide elevene.

Kommentarer til denne saken