Onsdag bekrefter Ranheim Fotball at Bendik Bye har signert for klubben. Trønderen vender dermed tilbake til klubben han spilte for mellom 2011 og 2014.

Bye kom til Kristiansund Ballklubb fra Sogndal før sesongen 2018, og i forrige uke bekreftet han til Tidens Krav at han ville flytte tilbake til Trøndelag nå som kontrakten med KBK var utløpt.

Bye spilte totalt 142 kamper og scoret 39 mål for Kristiansund. Han har skrevet under en toårskontrakt med Ranheim, og får sjansen til å møte sin tidligere klubb i 1. divisjon kommende sesong.

– Når Ranheim henter hjem toppscoreren fra en av klubbene vi skal kjempe mot neste sesong, sier det seg selv at det er en veldig bra signering, og hvor viktig den er for klubben. En veldig erfaren spiller, som er på toppen av karrieren sportslig. Jeg er ganske sikker på at han vil styrke laget, så jeg er veldig fornøyd med at Ranheim har muligheten til å signere Bendik Bye, sier Ranheim-trener Hugo Pereira til klubbens nettsider.

I et videointervju på Ranheims nettsider forklarer Bye hvorfor han har valgt å komme tilbake til trondheimsklubben.

– Både jeg og klubben har tatt mange steg siden 2014. Jeg har opparbeidet meg erfaring og føler jeg har tatt steg som spiller gjennom den tiden som har vært, og føler jeg fortsatt utvikler meg som fotballspiller og har mye å bidra med.