– I forbindelse med den midlertidige stengingen av fødeavdelingen vår mandag 8. februar har Bunadsgeriljaen en nasjonal digital markering utenfor sykehuset i Kristiansund fra klokken 14.30-15.20.

Det melder Bunadsgeriljaen ved geriljaleder Anja Cecilie Solvik i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Appeller og innslag vil bli sendt over nettet slik at alle som ønsker kan følge med på markeringen fra hjemmene sine over hele landet.

– Vi må tenke alternativt på grunn av smittevern, men dette gir mange muligheten til å følge med på en markering som er en sterk påminnelse om at vi vil gjøre alt for å bidra til gjenåpning av fødeavdelingen så snart som mulig, heter det fra Solvik.

Ifølge Bunadsgerilajen starter markeringen med en mottakelse av Hanne Smedal Tenggren, som sykler fra Smøla til Kristiansund for Nordmøre. Det vil bli holdt appeller fra ordførere, stortingspolitikere, gravide og kjente støttespillere som Helene Bøksle, Elg, Surferosa og Anne B. Ragde.

– Helse Møre og Romsdal har bestemt at føden stenger midlertidig 8. februar, stikk i strid med stortingsvedtaket om å holde føden i drift frem til nytt sykehus er bygget. Bunadsgeriljaen markerer dette digitalt, men vi oppfordrer folk til å komme forbi i tidsrommet klokken 14 og 17, med gave, lys, tegninger, eller hilsen til fødeavdelingen, sier Solvik.

Disse legges i en vugge de har stående og alt blir levert til avdelingen etterpå.

– Det er viktig at dette foregår spredt over de tre timene vi har til rådighet. Av hensyn til smitte, kan ikke folk stoppe opp, men være i bevegelse. Alle, bortsett fra barn, må bruke munnbind, understreker Anja Cecilie Solvik

Link vil legges ut på Facebooksiden til Bunadsgeriljaen, i eventen og på Twitter.